AK parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali Cevheri gazetemize verdiği röportajda 'Basra Körfezinden Şanlıurfa’ya yapılacak karayoluyla Şanlıurfa bir transit merkezi haline gelecektir' dedi.

Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz’ın sorularını cevaplandıran Cevheri 31 Mart seçimleri, Şanlıurfa için hükümetin yaptığı hizmetler ve gündeme dair soruları cevaplandırdı:

Mehmet Ali Cevheri’nin STK ziyaretleri sırasında ziyaret ettiği Ruha Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği  Davet ve Kardeşlik Vakfı Şanlıurfa Temsilciliğinde gerçekleşen Roportaj’da

İşte Mehmet Ali Cevheri sizler için konuştu:

Bu 31 Mart seçimini öyle kolay yerel seçim olarak görmeyin, Seçimler Şanlıurfa’da her zaman hareketli geçmiştir. Bu dönemde siyasi partiler aynı performansı gösteriyorlar. 2019 seçiminde de AK partiden ayrılan bir arkadaşımız muhalefetin çatı adayı olarak seçime girmişlerdi benzer bir yarış 2019 yılında da yaşanmıştı.

1980 yıllardan beri burada seçimler hareketlidir. Birde mesela o dönemde ANAP iktidardı DYP den seçilen oldu. DYP iktidardı Refahtan belediye başkanı seçilen olmuştu. Şanlıurfa bu dönemde çeşitli siyasi partilerin propaganda ve seçim çalışması açısından fazla önem verdikleri ve hareketli geçen bir seçim merkezidir.

Mesela Ceylanpınar ilçemizde partimizden 33 aday adayı belediye başkan adayı olmak için müracaat etmiştir. Bu dönemde yine AK partiden bir arkadaşımız istifa etti YRP’den belediye başkan adayı oldu. Şanlıurfa siyasetin en hareketli yaşandığı yerlerin bir nevi başında gelir.

YEREL VE GENEL YÖNETİMDE UYUMLU OLMAK ÖNEMLİ

Ben Şanlıurfalı vatandaşlarımıza şunu söylüyorum genel yönetimle yerel yönetimin uyumu önemli, aynı siyasi partiden olunduğunda Büyükşehir belediyesiyle genel idare, yanı sıra ilçelerle büyükşehir arasında koordinasyon ve planlama daha hızlı olur. Bunu gözeterek Şanlıurfa’nın menfaati için bu dönem yine AK partiye oy vermek desteklemek Şanlıurfa’yı desteklemek demektir.

Bunlar hep uygulamada görülmüştür.

ŞANLIURFA İÇİN MEGA PROJELLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ.

Şanlıurfa’da şehir hastanesi dışında hastaneler inşa ettik, yapımı devam eden ve yapılacak hastanelerle birlikte Şanlıurfa’nın sağlık alanında sorunları çözüme kavuşuyor.

Artan nüfusu gözeterek geleceğe yönelik yatırımlar yapılıyor.

EĞİTİM ALANINDA SÜREKLİ YATIRIM YAPILIYOR

Şu anda Şanlıurfa’da 150 okulun yapımı devam ediyor, her arsa üretildiğinde yeni okul projeleri devreye giriyor.

Hızlı göç alan Şanlıurfa için pratik çabuk ve planlı çalışma yapmak zorundayız.

HIZLI TREN PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Şanlıurfa’nın ulaşım alanında önemli ihtiyacı olan Hızlı tren için proje çalışmamız bitti, bu yıl veya önümüzdeki sene proje ihalesi yapılacak.

Şanlıurfa içerisinde Urfaray yani Raylı sistem projeleri üzerinde çalışılıyor.

4.ORGANİZE SANAYİNDE YER YOK

Şanlıurfa’da organize sanayinde yer olmadığı için 500 civarında yatırımcı arsa yer bekliyor. 5.sanayi için arazi yer arayışındayız. OSB yönetimine arsa temin ettik fakat buda yetersiz. Yeni organize sanayi için rezerv alan olarak kullanacağımız yerler üzerinde çalışma yapılıyor.

ŞANLIURFA’YA YENİ BİR ÜNİVERSİTE

Şanlıurfa Harran üniversitesi dışında Şanlıurfa’ya yeni bir devlet üniversitesi kurulması için çalışılıyor. Yeni Üniversite’de Şanlıurfa’nın geleceğinde önemli bir yeri olacaktır.

Yatırımcıları bir araya getirebilirsek bir vakıf Üniversitesi kurulması içinde girişimlerimiz var.

ŞANLIURFA GAP’IN BAŞKENTİ

Sulanamayan arazilerimizin GES ile sulamaya açılması için çalışmalarımız var. Tarımsal alanda önemli bir potansiyel taşıyor Şanlıurfa, aynı zamanda da sanayide de öyle.

ŞANLIURFA TRANSİT MERKEZ OLACAK

Şanlıurfa’mızın geleceği parlak. Her alanda gelişme gösteriyor. Önümüzde Şanlıurfa’nın geleceği için çok büyük bir proje var.

Biliyorsunuz Çin ve Uzakdoğu’dan deniz üzerinden tedarikler 45 gün gibi bir sürede Avrupa’ya Dünya’ya ulaşıyor. Şimdi Türkiye bir proje üzerinde yoğunlaştı. Basra körfezinden limandan ürünler karayoluyla Irak -Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılacağı yeni bir yol için çalışma başlatıldı. Bu yol 45 günlük denizyolunu 25 güne düşürecek bir proje. Bunun çalışmaları başlatıldı. Bu projeyle Gelecekte Şanlıurfa bir transit merkez haline gelecektir.

Şanlıurfa’nın geleceği parlak. Bu gelişmenin kalkınmanın sürdürülmesi için Şanlıurfalılar AK partiye Şanlıurfa için destek vereceklerdir.

 Şanlıurfa’da AK partiye ve Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir sevgi var. Bu sevgi sandığa da yansıyacaktır.

Haber: GAPOLAY

Röportaj: Zeynel Abidin Kıymaz

Ümit Özdağ 'Türkiye Dünyanın Lunaparkı Değil' Ümit Özdağ 'Türkiye Dünyanın Lunaparkı Değil'