Samsat belediyesinin sosyal medya hesabından cevap veren Samsat belediye başkanı Halil Fırat'ın özel arabasını kullanması, benzin yakıt giderleinin , karşılama ve bilboart reklam giderlerinin tamamen kendi cebinden harcandığını açıklaması, Adıyamanlı  vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Adıyaman'ın Samsat ilçesi belediye başkanı Halil Fırat'ın Adıyaman kent merkezinde bilbortlarda kişisel reklamı yayınlanması giderlerinin belediye bütçesindenmi karşılanıyor diye sosyal medyadasoru soran vatandaşa Halil Fırat cevabı:

Sosyal medya hesabından yapılan sorguya 

Mehmet Korkut teşekkür Etti Mehmet Korkut teşekkür Etti

'Duyarlı bir vatandaşa samimi cevaptır:

Sevgili Ali Osman Karadağ

öncelikle duyarlılığın için teşekkür ediyorum. Bir vatandaşın belediye kaynaklarının nasıl harcandığına dair soru sormasından daha doğal bir şey olamaz.

Sonuçta belediye kaynakları kamu malıdır ve şahsi reklamlar için kullanılması pek etik değidir.

Ben Samsat Belediye Başkanı olarak bu güne kadar hiç bir reklam harcamamı belediye bütçesinden karşılamadım. Bu konuda Belediye hesaplarımız şeffaftır. İlgili kiralamayı yaptığımız Adıyaman firmasının da kayıtlarında Samsat Belediyesi’ne kesilmiş bir fatura yoktur. Bu tür harcamaların faturaları şahsi firmama kesilmiş olup tamamı cebimden ödenmiştir. Gerekli görülmesi durumunda firma hesaplarımla da bunu ispata açığımdır.

Sadece reklam harcamaları değil, Başkanlık makamında yapılan tüm ağırlama, ikram ve ziyaretçilere sunulan hediyelerin giderleri de belediyeye ödetilmez, şahsım tarafından karşılanır. Dahası makam aracımla yaptığım tüm seyahatlerin de akaryakıt giderleri belediyeye ödetilmez, şahsım tarafından karşılanır. Kısacası bu güne kadar hiçbir harcamam Samsat Belediyesi’ne fatura edilmemiştir.

Başta söylediğim gibi bu duyarlı davranışından dolayı tekrar teşekkürlerimi sunarken Adıyaman Kamuoyu’nun bilbordlar üzerinde gördükleri tüm reklamlar için aynı duyarlılığı göstermesini arzu ederim.' dedi

Halil Fırat

Adıyaman / Samsat Belediye Başkanı

Haber:GAP olay