Adıyaman'ın Samsat ilçesi belediye başkanı Halil Fırat katıldığı bir televizyon kanalındaki proğramda 2024 yerel seçimlerinde Adıyaman'da belediye başkan adayı olmayı düşündüğünü açıklayarak ilk yerel seçim bombasını patlattı.

İki büyük deprem yaşayan Samsat ilçesinde hayatın normale dönmesinde önemli rol oynayan genç belediye başkanı Halil Fırat bu çıkışıyla Adıyaman gündemine oturdu.

Samsat ilçe merkezinde çok kıt imkanlarla önemli projelere imza atan Halil Fırat'ın bu açıklaması çok ta sürpriz olmadı.

Bir müddettir kulislerde bu fikrini seslendiren Halil Fırat 2024 seçimleri için ilk adım atan isim oldu.

Adıyaman belediye başkanı Dr.Süleyman Kılıç mevcut başkan olarak ikinci dönem için çarşı pazar gezilerini sürdürürken, AK partinin favori olduğu Adıyaman merkezde belediye başkan adayı olmak için Samsat belediye başkanı Halil Fırat'ın yanı sıra partinin önemli ismi milletvekili Av.Mustafa ALKAYIŞ'ta AK partinin 2 numaralı ismi Numan Kurtulmuş'un desteğini alarak eski belediye başkanı Abdulkadir Kırmızı'yı aday göstermek için hummalı bir çalışma yürütüldüğü kulislerde konuşuluyor.

AK partinin Adıyaman'da ağabeyi konumundaki bakan Yardımcısı Ahmet Aydın'ı Cumhurbaşkanı Erdoğan aday olmaya zorlamazsa AK partinin son seçimde 5.sıra adayı Ziya Polat'la beraber Adıyaman belediye başkan adaylığı için kıyasıya bir yarışa sahne olacak.

Adıyamanda insanı ilgilendiren her konunun proplem olduğu kentte çalışkan ve üreten bir belediye başkanına ve ekibine ihtiyaç var.

Kimin seçileceğinden öte Adıyaman'a ne katacağı her zamankinden önemli olan bu süreçte Halil Fırat'ın çıkışı gençlerede umut oldu.

Adıyaman merkezde önemli bir oy potonsiyeline sahip Samsatlıların halil Fırat'ın aday gösterilmesi durumunda parti ayrımı gözetmeksizin Halil Fırat'a destek olmaları bekleniyor.

Halil Fırat Öz Geçmişi:

1980 yılında Adıyaman’da doğdu. Demokrat Parti döneminden beri siyasetle iç içe olan bir ailenin ferdiydi. İlk, orta ve lise eğitimini Adıyaman’da tamamladı. Lise eğitimi sonrasından Adana’da yaşamaya başladı.

Anadolu Üniversitesi’nde işletme lisans eğitimi aldı. Yüksek lisans eğitimini Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde Yönetim Organizasyon dalında tamamladı. Siyasete Adana’da başladı. Ak Parti Seyhan İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ak Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı’nı başarı ile tamamladı. Bunların dışında mesleki alanda aldığı ve başarı ile tamamladığı eğitimlere de sahiptir. Halen Atatürk Üniversitesi’nde Yeni Medya ve Gazetecilik, Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesinde Hukuk eğitimi almaktadır.

Ümit ÖZDAĞ: İmamoğlu DEM ve bölücülerin yanında Ümit ÖZDAĞ: İmamoğlu DEM ve bölücülerin yanında

1997 yılından beri yönetiminde olduğu LPG ve otogaz dönüşüm sistemleri firması, önce bayilik bazında başlayarak sırasıyla bölge bayiliği, servis ağı daha sonra üretim, distribütörlük ve son olarak ihracat yapan bir firma olarak Adana İli’nde faaliyetlerine devam etmektedir.

Sosyal, hayırsever, sporcu ve meraklı kişiliği ile tarif edilebilen Fırat; uzun yıllar bir çok STK’da aktif görev aldı. LPG CNG Otogazcılar Derneği Başkanlığı, Adana Atletizm Spor Kulübü Başkan yardımcılığı ve Adana Adıyamanlılar Derneği Başkanlığı’nı uzun yıllar sürdürdü. Bu başkanlık doğu ve güneydoğu kökenli Adanalılar arasında güçlü bir şekilde tanınmasına ve onlar ile çok iyi ilişkiler kurmasını sağladı. Bir aile geleneği olarak hayır faaliyetlerinde sıkça bulunması Adana’da yaşayan dezavantajlı doğu ve güneydoğu kökenliler ile ilişkilerinin daha da güçlenmesine vesile oldu.

Başarılı çalışmalalrından dolayı Uluslararası  GAP oscar'ı Yılın en başarılı Belediye başkanı ödülü alan Halil Fırat'a bir çok STK başarı belgesi ve plaket vererek takdir etti.

İyi bir koşucu olan Fırat; maraton, yarı maraton vb uzun mesafe koşularında bir çok dereceye sahiptir. Dünyaya, çevreye kısaca yaşama dair okumakla beslediği dinmez bir merakı vardır. Bu merak kendisine olaylara, kişilere hep çok yönlü bakabilmesini sağlamıştır.

Orta derecede İngilizce, iyi derecede Kürtçe bilmektedir.

Haber: GAP olay