KKTC Cumhurbaşkanı Vekili, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Fly Kıbrıs Hava Yolları'nın Yeni Ercan Havalimanı'nda gerçekleştirilen lansmanına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Töre, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın uçuşlarına son verildiğinde derin bir üzüntü duyulduğunu, üç iş insanının bu konudaki girişimlerinin kendilerini gururlandırdıklarını belirtti.

“Başarılara susayan bir halkız, gettolardan çıkarak bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurduk” diyen Töre, bu devletin büyük bir direnişle kurulduğunu vurguladı.

Töre, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bize aziz şehitlerimizin hediyesidir. Bu devlete asla toz kondurmayız. Anavatan Türkiye’den, mensubu olduğumuz büyük Türk milletinden asla vazgeçmeyiz” dedi.

KKTC’nin ekonomisini güçlendirmek, daha güçlü devlet ve halk yaratmak gerektiğini ifade eden Töre, tüm paydaşların KKTC’nin tanınma ve kalkınmasına hizmet etmesi gerektiğini söyledi.

Bu şirketin Türkiye’ye ve Türkiye’den başka ülkelere uçuş gerçekleştireceğini, bunun hem ticaret hem de tanınmaya katkı koyacağını ifade eden Töre, “KKTC’nin kalkınmasını, kökleşmesini istemeyenler, daima yol kesmeye devam ediyorlar ama avuçlarını yalasınlar...” ifadesine yer verdi.

Ziya Polat’tan, ‘İnsana hizmet üreten anlayışla çalışacağız’ Ziya Polat’tan, ‘İnsana hizmet üreten anlayışla çalışacağız’

HEPİMİZ TÜRK MİLLETİYİZ

Şehitlere, depremde kaybedilenlere rahmet dileyen Töre, “Bir milletiz, tek milletiz, hepimiz Türk milletiyiz. Aramıza nifak sokmak isteyenler vardır ama onu da yıkmasını bileceğiz. Bir ve beraber olacağız. Göklerde uçacağız, dünyanın her yerine gideceğiz” diye konuştu.

Kaynak: KKTC Cumhuriyet meclisi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz