Adıyaman tanıtım günlerine, acılarını anlatmak ve yaralarını sarmak için bir nebzede olsa iyi geleceğini düşünerek gittim.

6 şubatta 11 vilayetin etkılendiği bir deprem süreci yaşadık. Depremin en ağır şiddetini gösterdiği illerden birisi Adıyaman dı. Çok büyük yıkımların olduğu bir şehir enkaz yığınına dönüştü. Bu enkaz yığınında maalesef acı olan çok yakınlarımızı, eşi, dostu kaybettik. Allah böyle acıları bir daha ülkemize yaşatmasın.

 İstanbul Atatürk havalimanında Adıyamanlılar federasyonun organize ettiği tanıtım günlerine gittim.

 Adıyaman tanıtım günlerine, acılarını anlatmak ve yaralarını sarmak için bir nebzede olsa iyi geleceğini düşünerek gittim.

Adıyamanlılar federasyonunun organize ettiği bu tanıtım günü üzülerek belirtmek isterim ki ilk günü Adıyaman valisi belediye başkanı, milletvekilleri bir bütün olarak açılışa katılım göstersinler. İlk açılışta Adıyaman siyasilerinin katılmadığı programın açılışına İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler Belediye Başkanı Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Avukat Abdurrahman Dursun, GAP gazetecler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Gazeteciler ve bir kaç sivil toplum örgütü ile açılışı gerçekleştirdiler.

Gözlerim Adıyaman Valisi ve Milletvekilleri, Belediye başkanı ve üst düzey bürokratları aradı.

Açılıştan sonra Adıyaman’dan gelen GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Gerger TV genel yayın yönetmeni ve imtiyaz sahibi Abdurrahman Kurtbey ile bir kafede oturarak Adıyaman tanıtımı ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunduk. Değerli büyüklerime neden Adıyaman sahipsiz? dedim. Değerli büyüklerimle konuşurken Değerli büyüklerimde Adıyaman tarihten bu yana hasutluk, çekememezlik, kıskançlık, dedikodu en büyük sorun, biri bir şey yaparsa eleştiririz kendimizde yapmayız. Kısacası biri birimize memleket için sarılamıyoruz dediler.

 Malesef bende üzülerek belirtmek istiyorum ki bu kanayan 3 sözün içinde Adıyamanlılarımız neden bir yere gelmiyor? Gelenide neden aşağı çekmek için mücadele sarf ediyoruz?

Gönül isterdi ki depremde bütün Adıyaman Sivil Toplum Örgütleri ile siyaset ve bürokrasisiyle bir lobi içinde Adıyaman’ın diğer vilayetler gibi kenetlenip yaralarını sarması görüntüsü oluşsun arzusuydu. Olmadı maalesef.

10 vilayetin siyaset, bürokrasisi adamları sivil toplum örgütleri ile bir bütün olarak kendi memleketlerini ayağa kaldırmak için harekete geçtiler.

Adıyaman ise maalesef geride kaldı.3 gün boyunca bütün televizyon kanalları canlı yayın olarak deprem bölgelerini verirken Adıyaman’ın yayını verilmedi. Sayın Cumhurbaşkanı Adıyaman ziyaretinde maalesef itiraf ederek ‘’evet Adıyamanı ihmal ettik’’ ve Adıyamanlılardan özür beyanını sundu. Evet Arkadaşlar bu memlekete yazık değil mi?

Sizler ve bizler sayesinde Adıyaman Acı-yaman oldu. Ya bu memleketi sevelim yada bu memleketi bir daha dilimize düşürmeyelim.

. Adıyaman tarihi dokusuyla kültürel coğrafyası ender, eşsiz güzellikleri olan bir ilimizdir.

 Bir Adıyamanlı olarak her zaman bu kentle onur ve gurur duymuşumdur duymaya da devam ediyorum.

Hep söyleriz ya Adıyaman sahipsizdir diye Adıyaman’ın sahipleri aslında sizler ve bizleriz. Bizler bir olursak Adıyaman bir olur. Büyür gelişir. Sahipsizlikten de çıkmış olur. Bundan önceki tanıtım günleri Yenikapıdaydı. Maalesef siyasetin ve sivil toplum örgütlerinin anlaşamamaları nedeniyle İstanbul Atatürk Havaalanında tanıtım günleri yapıldı. Gönül isterdi ki bu ayrışma olmayaydı..

Hep gururla belirtmişimdir. Adıyaman siyasetinin gelmiş geçmiş ve Adıyaman’a büyük hizmetlerde bulunan değerli dostum Ahmet Aydındır.

Ahmet Aydının Adıyaman’a gölgesi yeter. İster kızın ister kızmayın. İster sevin ister sevmeyin. Ahmet Aydın İstanbul Atatürk Havalimanı tanıtım gününe gelerek yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve TBMM idare amiri bir kaç milletvekili arkadaşlarıyla beraber Adıyaman standlarını gezerek oluşan prototokol boşluğunu doldurdu. İyiki varsın Ahmet Aydın dedim.

Ahmet Aydın ve Sayın Ersin Tatar’ın ilgi ve destekleri Adıyaman’ın KKTC başta olmak üzere dünya basınında yer almasına katkı sağladı,

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın dostu arkadaşı olarak Zeynel Abidin Kıymaz’la olan samimiyetini diyaloğunu görünce gururlandım.

Bir hemşerimizle bir devlet başkanının bu düzeyde dostluğunun olması mutlaka Adıyaman’a fayda olarak yansıyacaktır.

Akşam yemeğinde Sayın KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın dünya meselelerine ve Türk dünyasının sorunlarına ilgisi bende hayranlık uyandırdı.

Eksiği fazlasıyla tanıtım günlerini Organizasyonunu düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Hatası eksiği olmayan organizasyon olmaz, daha iyisinin yapılması için çaba göstermeliyiz.