Alper Aksoy

Alper Aksoy

Tüm Makaleleri

yazar

TÜRKÇE İLE TÜRKLEŞMEK

Yaşayanlar bilir, Almanya'da bir Alman ile İngilizce konuşmaya başlayın, önce size ters ters bakarlar, devam ederseniz "Burası Almanya, Almanca konuş" derler.

ALLAH'A MEYDAN OKUYAN ŞEYH

Bu satırlar 750 yıl önce Sultan Veled tarafından yazılmış, O günden Menzil şeyhlerine kadar değişen bir şey yok; şeyhler de aynı, onlara tapan müridler de...

BİLGİ ÇAĞININ CAHİLLERİ

Uzay mekiği Columbia'nın bilgisayar ön belleği 215 KB idi. O gün için dehşet bir rakamdı bu... Bu gün ise cep telefonunuzun belleği Colombia'nın 3000 katı.

"MUHAFAZAKAR MİLLİYETÇİLER'İN ŞEKSPİR KANDIRMACASI

"Ey Arap ve Fars milliyetçisi olan, İngilizce 12. yüzyıldan beri %50 Fransızca, %45 Almanca işgaline uğramadı, ama Türkçemiz Arapça ve Farsça işgalinde

ÇANAKKALE SAVAŞI'NDAN KAÇAN MOLLALAR

Tıp fakültesi son sınıf öğrencileri cepheye gidip, şehit oldu diye mezun verememişken medresedekilerin askerden muaf tutulması Ata'yı nasıl da kızdırıyordu

AHMET ARVASİ VE EROL GÜNGÖR FARKI

12 Eylül darbesi ülkücü kurum ve kuruluşlara balyoz gibi inmiş, günlük gazeteleri, dergileri kapanmıştı. Kitle iletişimi için yayın organları vazgeçilmez araçlardı.

ÇAĞIN BİLGİ AĞININ GÜCÜ

Sovyetlerin Demirperde rejimini radyo ve tv. sinyalleri dağıttı. Bugünün iletişim araçları ile karşılaştırıldığında bu sinyaller küçük bilgi sızıntıları idi.

KURBAN KESMEK İBADET Mİ?

Kurban kesmek zengin sıfatı olan kişilere düşer. Yani bir kişinin kurban sünnetini yerine getirmesi için mali bakımdan zekat verecek, hacca gidecek nitelik

İKTİDAR HIRSI VE OSMANLI'DA KATLİAMI

lll.Mehmet Babasının tabutu saraydan çıkarken gerisinden 39 tabut daha geliyordu. III. Mehmet, 19 erkek kardeşini ve 20 kız kardeşini öldürtmüştü!

BU SEVDAYI ,AL GÖTÜR KABRİME KOY

Abdurrahim Karakoç’u toprağa verdik. Aldım başımı ellerimin arasına, gözüm beyaz kefeninde, gönlüm figanda, uçtum uçtum ve yetmişli yılların başına konuverdim.

Popup Beyaz.Net