Suat TEKİN

Tüm Makaleleri

Suat TEKİN

Yazar

ADIYAMAN'I SEVİYOR VE ÖZLÜYORUM

Lambalar yanar, masallar anlatılırdı. Sarı ampullü lambalar… Askere gidecekler davet edilir, harçlık verilirdi. Kavgamızı bilirdik, acımızı bilirdik.

Güle güle Elif ana

Kapı gezmiş, çöpleri toplamış, eve öyle gelmişti. Eve gelirken uğradığı belediyede eline tutuşturdukları maaşından Elif anaya kirayı ödeyecekti

Büyüyen şehir, yükselen binalar

Yerinde çakılı kalan inatçı bir yoksulluktu onlarınkisi. Büyüyen şehir, yükselen binalar, hızı artan arabalar... Onlar hep aynı yerdeydi.

Mezarlık Bekçisi

İşe yaramadığını düşündükleri için mezarlığa verdiler. Göz önünde olmasından rahatsız olanlar onu mezarlığa vererek gözden kaybolmasını istemişlerdii

Evsiz ve işsiz kalmıştık

Telefonumda beş cevapsız arama vardı. Hiçbiri kayıtlı değildi. Bu yüzden isim yazmıyordu. Sırasıyla hepsini aradım. Hepsi de ihtiyaçlarını sıraladı.

KARADAĞ DEPREM KONUTLARI

Bir vesileyle Karadağ deprem konutlarını ziyaret ettim. Yıllar önce buralarda ağaçlandırma çalışması yapmış biri olarak eski halini bildiğimden şaşırmadım.

ADIYAMAN ULU CAMİ

Ayakkabı boyacıları 'Ulu Camii’n avlu duvarı dibindeki kaldırımda otururlardı. Tuvaletin giriş kapısıyla cami giriş kapısı arasında müşteri beklerlerdi .

Temizlenmiş kılçıkları şehrin…

Haydarlı meşeliğinden başlar iniş. Bej mermerlere kara bir yılan gibi uzanan asfalttan gittikçe yeşilden maviye kayar renkler

Yıkılan binalarının yerine yenisini dikmeyin

Şehirler ortak yaşam alanı. Temiz hava ve suya ihtiyaç var. Yağışların yüzeysel akışa geçmesini önlemek, toprağa sızmasını sağlamak zorundayız.

İnovasyon diye bir şey var...

Adıyaman çiftçisi nar ve bademde karar kıldığında, buğday ve arpadan kalan tecrübeyle alıcıların ayağına gelmesini bekledi.

Popup Beyaz.Net