Osmancık Belediye başkanı Ahmet Gelgör çalışmalarını GAP olay gazetesinden Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz’a değerlendirdi.

GAP olay gazetesi imtiyaz sahibi gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz'ı makamında kabul eden Osmancık belediye başkanı Ahmet Gelgör 4,5 yıllık çalışmalarını Zeynel Abidin Kıymaz'a anlattı.

Çorumun en büyük ilçesi Osmancık diyen Gelgör Osmancık tabiat güzelliği ormanları, sosyal hayatıyla Türkiye’nin en güzel yerlerinden biridir  ‘Osmancık anlatılmaz yaşanır’ dedi.

4,5 yıllık çalışmalarıyla ilgili Gelgör şunları söyledi ;

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK PARKI (KENT PARK)

Kent Park Projesi olarak planlanan 35 dönümlük alanın çevre düzenlemesi tamamlandı. Yeşil alanların yoğunlukta olduğu proje ilçemize güzellik katarken muazzam aydınlatmasıyla şehrin gece siluetini de ışıl ışıl bir görünüme kavuşturmuştur.

KAPALI SEMT PAZARI

İlçemizin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan Kapalı Pazar şehrimize kazandırılmıştır. Bölgenin en büyük pazarı olması amaçlanan Osmancık Semt Pazarı 5,5 Dönüm Kapalı alan olarak inşa edilmiştir

OSMANCIK KENT MEYDANI

Eski Belediye binası yıkılarak yerine modern bir kent meydanı yapılması hedeflenmektedir. Böylelikle ilçemiz çeşitli etkinliklerin yapılacağı bir Kent Meydanına kavuşmuş olacak aynı zamanda çarşı merkezi ile Kızılırmak sahilindeki sosyal alanların bütünleşmesi sağlanacaktır.

FESTİVAL  ALANI-GÜRE Ş ARENASI

Festival Alanı Projemizin ilk etabı olarak bölgenin en modern güreş arenasının yapımı tamamlandı. 2022 Pirinç Festivali kapsamında düzenlenen Osmancık Güreşlerinde 1000 pehlivan yeni güreş

Arenasın da er meydanına çıktı.

KIZILIRMAK ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Kızılırmak Sahilinde çevre düzenlemesinin ilk etabı tamamlandı. Koyun baba Köprüsü ile Yeni Köprü ve Kanal Arası ile Gemici Sahili peyzaj düzenlemesi, bisiklet yolu, kamelyalar, sosyal alanlar ve yeşil alanlar olmak üzere ilçemize yakışır bir tasarım yapıldı.

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI

Mevcut belediye binasının kullanım ömrünü tamamlaması ve artık yetersiz gelmesi nedeniyle Eski Garaj Bölgesine inşa edilen binalar Yeni Belediye Hizmet Binasına dönüştürüldü.

Belediye hizmet birimleri günümüzün modern hizmet anlayışına göre daha verimli hizmet verecek şekilde yeniden dizayn edildi.

Osmancık Organize Sanayi Bölgesi

2019 yılında tamamlanarak arsa tahsislerine başlanmıştır. OSB içerisinde 6 Adet Tekstil, 5 Adet Pirinç, 3 Adet Kereste Orman Ürünleri ve Mobilya, 2 Adet Makine ve Konveyör, 1 Adet İş Eldivenleri, 1 Adet Gıda Üretimi, 1 Adet Pleymut , 1 Adet Isıcam sektöründen yatırımcılarımız bulunmaktadır.

OSB GENİŞLEME ALANININ KABÜLÜ YAPILMIŞTIR

İlave genişleme alanı ile ilgili 16 Haziran 2022 tarihinde yer seçimi toplantısı yapılmış ve 300.000 m 2 bir alanın yer seçimi yapılmıştır.

GÜNE Ş ENERJİ SANTRAL İYLE KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETİYORUZ

Üretken Belediyecilik vizyonumuzun en önemli projelerinden birisi olan Güneş Enerji Santrali kuruldu ve elektrik üretmeye başladı. Belediyemiz elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü artık kendisi üretiyor. YILLIK ORTALAMA 1.500.000₺ GELİR

KOYUNBABA MAHALLESİ Ş EH İT ÖĞRETMEN Ş ENAY AYBÜKE YALÇIN PARKI

Koyun baba Mahallemizde bir şehir parkının ihtiyacı hissediliyordu.

4 bin 500 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz parkta halkımızın her türlü dinlenme ihtiyacını karşılayacak sosyal alanlar yer alıyor. Koyun baba Mahallemize değer katan bu parka da şehit

Öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın’ın adı verildi.

TÜRK DEVLETLERİ PARKI

İlçemizde yeşil alan yoğunluğunun en az olduğu Yeni Mahallede eski hükümet konağı alanına 5.000 metrekare sosyal alan yapılmaktadır. Parkta şanlı tarihimizde büyük yer tutan Türk Devletlerinin bayrakları da dalgalanacaktır.

İÇME SUYU ARITMA TESİSİ

Dere boğazı Barajının faaliyete alınması amacıyla inşa edilecek İçme Suyu Arıtma Tesisi ihale edildi. İlçemizin için su problemi tarihe karışacak ve halkımız kaynak suyu kalitesinde içme suyuna kavuşacaktır.

KENT PARKA YENİ CAMİ

Mustafa Kemal Atatürk Parkı proje alanı içerisinde kalan Eski Garaj Cami belediyemizce yıkılarak yerine parkın dokusuna uygun yeni bir cami inşa edilmiştir. Yeni yapılan cami aynı zamanda Kapalı

Perşembe Pazarına da hitap etmektedir.

ANIT AĞAÇLARI TEKKE SOKAK ÇEVRE DÜZENLEMES İ

Tescilli 15 anıt ağacının bulunduğu Tekke Sokakta Sokak sağlıklaştırması ve çevre düzenlemesi yapılarak ilçemize yeni bir sosyal alan kazandırılmıştır

KAPALI YÜZME HAVUZU VE SPOR MERKEZI

Osmancık MYO yanına inşa edilen Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi tamamlanarak halkımızın hizmetine sunuldu . Hem kadınlara hem de erkeklere hizmet veren Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi tesisimizde yarı olimpik yüzme havuzu, hamam, sauna, tuz odası, buhar odası, fitnes salonu ve plates salonu yer alıyor.

YENİ KÖPRÜ D 100 KARAYOLU ARASI KIZILIRMAK SAH İLİ DÜZENLEMESİ

Kızılırmak Şehir Geçişi boyunca yapılan çevre düzenlemesinin D 100 Karayoluna kadar birleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda nehrin her iki kıyısında sosyal alanlar, yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yapılmakta olup çalışmalar devam etmektedir.

YENİ HALK KÜTÜPHANES İ

İlçemizde kütüphane eksikliğini gidermek amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile protokol imzalanarak yer tahsisi yapılmış ve ilçeye modern bir kütüphane kazandırılmıştır. Kütüphanemizin açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştır.

SOKAK SAĞLIKLA ŞTIRMASI

Osmancık Kalesi çevresinde bulunan yapıları kent estetiğine uygun bir görünüme kavuşturmak amacıyla Sokak Sağlıklaştırması çalışmalarına başlanmıştır. İlk örneği Koyun baba Köprüsü yanındaki

binalara uygulanan proje halkımız tarafından büyük beğeni kazanmıştır. Projenin cadde boyunca devam ettirilmesi ve ilçemiz genelinde yaygınlaştırılması planlanmaktadır.

ASRİ MEZARLIK GAS İLHANES İ

Sosyal Belediyeciliğin en önemli hizmetlerinden olan cenaze hizmetlerini iyileştirme amacıyla Asri Mezarlık yanına Gasilhane ve Morg inşa edilmiş olup halkımızın hizmetine sunulmuştur.

1000 METREKARE TOPLAM ALAN

100 METREKARE GASİLHANE

750 METREKARE CENAZE NAMAZ KILMA ALANI

İDARİ BİRİM ODASI ve BEKLEME SALONU

BAY BAYAN ABDESTHANE VE WC

BAY BAYAN CENAZE YIKAMA ALANLARI VE MORGLARI

50 YILLIK KENTLEŞME SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Osmancık ta 1970 li yıllardan bu güne süren büyük bir imar ve şehircilik sorunu da çözüme kavuşturulmuştur. O yıllarda vatandaşlara yer gösterilmek suretiyle imar planı olmayan, çoğunluğu

mera olan alanlara gece kondu usulüyle bir yerleşim sağlanmış ancak tapu verilmemesi nedeniyle yaklaşık 50 yıldır devam eden bir kentleşme sorunu baş göstermiştir. Esentepe ve Koyunbaba

Mahallesinde bu durumda olan tapusuz alanlar imar planı yapılarak halkımıza kazandırılmıştır. Hak sahiplerine tapuları verilmeye başlanmıştır. 50 yıllık kentleşme sorunu üretken belediyecilik

anlayışıyla sona ermiştir.

Bu kapsamda daha önce alt yapısı yapılamayan, doğalgaz götürülemeyen bu bölge yeniden şehirleşmeye başlamış alt yapı ve doğalgaz hizmetleri için çalışmalar devam etmektedir.

OSMANCIK KALESİNE ASANSÖR VECAM TERAS

Belediyemizce 2019 yılında restorasyonu tamamlanan tarihi Osmancık Kalesine ilgiyi arttırmak, yaşlı ve engellilerin de ulaşımını sağlamak amacıyla asansör ve cam teras yapılacaktır. Hazırlanan proje Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylanmış olup çalışmalar sürmektedir..

OSMANCIK KALESİ ÇEVRES İNİNKAMULAŞ TIRILMASI

İlçemiz için tarihi bir yatırım olan; Osmancık Kalesi çevresinde sit alanı içerisinde kalan binaların kamulaştırılması kararı Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlandı.

Osmancık Kalesi etrafındaki riskli yapılarak kamulaştırması sonrası yıkılarak kalenin çevresinde yeşil alan projeleri yapılacaktır.

ALT YAPI ÇALIŞMALARIMIZ SICAK ASFALT ÇALI Ş MALARI

İlçemizin şehir girişleri öncelikli olmak üzere sıcak asfalt çalışmaları yapıyoruz. Dodurga Caddesi, Ergenekon Caddesi ve Yeni Kapalı Pazar Önü sıcak asfalt yapıldı.

4 Yılda 18 mahallemize toplam 225.000 m 2 asfalt serimi yapılmıştır.

4 yılda 18 mahallemize toplamda 10.000 metrekare kaldırım çalışması yapılmıştır.

BELEDİYEMİZE YENİ ARAÇLAR KAZANDIRDIK

Belediyemizin araç filosunu güçlendiriyoruz. Büyük çoğunluğu hibe olmak üzere belediyemize 4 yılda toplam 18 araç kazandırdık

4 Adet Çöp aracı, 2 Adet Cenaze Nakil Aracı, 2 Adet Kamyon, 1 Adet TIR,1 Adet Kepç e,2 Adet Otobüs,

2 Adet Minibüs,3 Adet Pikap, 2 Adet Otomobil, 1 Adet Ekskavatör.

MERKEZE UZAK MAHALLLERE PARKLAR YAPTIK

Milletvekili Alkayış: Gittiğimiz yere adalet götürmüşüz - Milletvekili Alkayış: Gittiğimiz yere adalet götürmüşüz -

Merkezden uzak mahallelerimizde başlattığımız parke taşı çalışmalarına ek olarak Karapınar, Temençe , Ören, Ambarköy ve Damatoğlu’na çocuk parkları yapıldı.

HAZIRLIĞINI YAPTIĞIMIZ PROJELER KIZILIRMAK’A BENT VE TEKNE GEZİLERİ

Kızılırmak Islahının tamamlanmasının ardından açılır kapanır bir bent sistemiyle nehrin şehir merkezinde bir gölet haline gelmesi sağlanacaktır. Böylelikle su seviyesi sabit kalacak ve Kızılırmak

İçerisinde su sporları ve tekne gezileri gibi aktiviteler yapılabilecektir. DSİ ile işbirliği içerisinde çalışmalar sürdürülmektedir.

AT YARIŞLARI BÖLGESİNE FEST İVAL ALANI PROJES İ

At Yarışları ve Başpehlivanlık Güreşlerinin yapıldığı festival alanı meradan çıkarılarak belediyemize tahsisi sağlanmıştır. İlçemiz için en önemli etkinlik yeri olan bu alan için yeni proje hazırlanmış olup çalışmalara başlanmıştır. İlk etapta Güreş Arenası tamamlanarak hizmete sunulmuştur. Proje kapsamında At Yarışları Pisti, Off Road ve Motokross Pisti, Atış Poligonu, Binicilik Tesisi ve sosyal alanlar inşa edilecektir.

OSMANCIK KÜLTÜR MERKEZİ VE KÜTÜPHANE PROJES İ

İlçemize modern bir kültür merkezi, konferans salonu ve kütüphane projesi hazırlanmış olup yatırım için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışmalar sürmektedir. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’a atfedilecek ve şehidimizin isimi burada yaşatılacaktır.

GALERİCİLER SİTESİ PROJES İ

İlçemize bina altı iş yerlerinde dağınık ve düzensiz şekilde faaliyet gösteren oto galericiler şehir içerisinde park edilen satılık araçlar nedeniyle trafik sıkışıklığına ve olumsuz bir görüntüye sebep

Olmaktadır. Bu sektörün daha modern bir alanda daha düzenli bir şekilde faaliyet göstermesi amacıyla oto galericiler sitesi projesi hazırlanmış olup çalışmalar devam etmektedir.

İŞ MERKEZ İ VE KONFERANS SALONU PROJES İ

Çarşı Merkezinde yer alan (Yazı Mahallesi Akbank Karşısı) belediyeye ait yaklaşık 800 metrekarelik arsaya iş yerleri ve konferans salonu projesi hazırlanmış olup ihale süreci devam etmektedir.

GÜNEY MAHALLES İ KENTSEL DÖNÜ Ş ÜM PROJES İ

Güney Mahallesinde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeni imar planı hazırlanmış olup Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının onayına sunulmuştur.

ÇANAKKALE GEZİLERİ

«Her Osmancıklı vatandaşımız Çanakkale şehitliğimizi ziyaret etmeli» düşüncesiyle başlattığımız Çanakkale Gezileri devam ediyor. Çanakkale turlarına vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. 2022 yılı içerisindeki Çanakkale Turlarına 890 kişi katıldı.

KAPADOKYA GEZİLERİ

Kadınlara yönelik düzenlediğimiz Kapadokya Bölgesi Kültür Gezileri yoğun ilgi gördü. Yapılan 15 turda 1050 kadın Kapadokya’daki Kültürel Mirası gezdi ve Hacı Bektaş Veli’yi ziyaret etti.

HOŞ GELDİN BEBEK PROJES İ

Her yeni doğan bebek gelecek için güçlü bir umuttur. Hoş geldin Bebek Projemiz kapsamında yeni doğan bebekleri belediyemizin hediyesi ile karşılıyoruz. Yeni doğanlara içerisinde battaniye, bebek bezi, ateş ölçer, bebek pudrası, tırnak makası, gibi bebek bakım ürünleri yer alan bakım çantası hediye ediliyor. 4 yılda 877 aileye ulaşılmıştır.

KİTAPLAR DEVLETTEN, DEFTER KALEM BELEDİYEDEN

Eğitime desteğin en güzel örneği olan Kitaplar Devletten, Defter Kalem Belediyen ” Projesi uygulaması da halkımız tarafından ilgiyle karşılanmıştır. Yeni okula başlayan tüm öğrencilere defter, kalem, silgi ve kalemtıraştan oluşan eğitim seti verilmektedir.

İÇME SUYUNA İ ND İ R İ M

Pandemi nedeniyle zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde halkımızın bir nebze de olsa yanında olabilmek amacıyla 2020 yılında içme suyuna yüzde 25 oranında indirim yapıldı. 2021 yılında da suya zam yapılmadı.

2022 yılında da içme suyuna zam yapmadık. Böylece vatandaşlarımıza şebeke suyu kullanımında büyük destek verilmiş oldu.

CENAZE HiZMETLERİ ÜCRETS İZ

Belediye Meclisimizin aldığı karar ile artık ilçemizde cenaze hizmetleri tamamen ücretsiz hale geldi. Vatandaşlarımızın bu acılı gününde yanında olmak, cenaze işlemleri telaşına kapılıp taziyelerini aksatmamalarını önlemek amacıyla hayata geçirilen uygulama kapsamında cenaze taşıma

Hizmetlerinin yanı sıra artık mezar yeri, mezar kazımı ve kefen de Belediyemizce karşılanıyor.

CAMİLERİN TEMİZLİK VE BAKIMI BELEDİYEDEN

Ramazan ayı öncesinde tüm camilerin genel temizliği belediyemizce yaptırılmaktadır. Camilerimizin bakım, onarım ve çevre düzenlemelerine destek olunmaktadır.

Eğitime Destek Faaliyetleri

Çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alabilmeleri için İlçe Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortak projeler yürütüyoruz. Okullarımızın bakım onarım ve çevre düzenlemelerine destek veriyoruz.

SPORA DESTEK

İlçemizdeki amatör spor kulüpleri ve okul sporları başta olmak üzere tüm branşlarda spora destek veriyoruz.

BİRLİK VE BERABERLİK İFTAR PROGRAMLARI

Birlik ve beraberlik amacıyla düzenlediğimiz İftar Programları yoğun ilgi görüyor. Düzenlediğimiz iftar programında yaklaşık 4.000 hemşerimiz aynı sofrada buluştu.

İMARET H VE AŞEVİ HİZMETLERİMİZ

Osmancık Belediyesi olarak darda olana uzanan el olmaya devam ediyoruz. İhtiyaç sahipleri vatandaşlarımıza yönelik maddi ve ayni yardımlarımız her yıl artırılarak devam ettiriliyor.

Aynı zamanda Ramazan ayı boyunca İmaret Aşevinde iftar ve sahur için vatandaşlarımızın da bağışları ile hazırlanan yemekler ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere her gün ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

DEPREMDE OSMANCIK TEK YÜREKOLDU

Pazar Alanında yardım toplama merkezi oluşturuldu. Osmancık halkı deprem bölgesine yardım ulaştırmak için seferber oldu.

DEPREM BÖLGESİNE 83 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ;

Osmancık halkının yardımlarında oluşan 51 TIR battaniye, kışlık kıyafet, soba, ekmek, su , un ve erzak yardımı ile 32 TIR yakacak yardımı, mobil aşevi ve iş makineleri depremden etkilenen illerimize ulaştırıldı. 83 TIR YARDIMI, 1000 KİŞİLİK AŞEVİ, 21 PERSONEL, 5 ARAÇ LA

Biz ekibimizle beraber ne söz verdiysek onları yaptık. Yapacağımız önemli projeler var. Cumhur ittifakı olarak genel başkanımız takdir eder tekrar görev  verirse canla başla kaldığımız yerden devam ederiz. Bizi değil başka bir adayı uygun görürlerse de o arkadaşımızın elini kaldırır Osmancık için atacağı her adımda destekleriz.

Biz ekip olarak Osmancık’a hizmeti bir ibadet gibi görüyoruz. Şevkle aşkla çalışıyoruz. Geldiğimiz günden bu güne çok şeyi değiştirdik ve bu işleri pandemi bir çok olumsuzluğa rağmen başardık.

GAP olay gazetesinin bölgemize Osmancık’a gösterdiği ilgi alakadan dolayı da yayın ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.

Haber Röportaj: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz