Cumhurbaşkanı Başdanışmanı eski kültür bakanı Yalçın Topçu’ya Romanya’da ‘Türk dünyasına hizmet’ ödülü verildi.

Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası (CCİRT) tarafından Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen ‘’Türk-Romen Dostluk, Kültür ve Sanat Gecesi, Cumhuriyet’in 100. Yıl Galası’’ programın da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın TOPÇU’ya ödülü Romanya Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Emil Constantinescu takdim etti.

TOPÇU Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi odası başkanı Tamer Atalay’ın üslendiği misyona dikkat çekerek yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil eden sivil toplum kuruluşlarına Tamer Atalay’ın şahsında teşekkür ediyorum diyerek şunları söyledi ‘'Balkan şehirlerinde geçerken çocukluğum' diyen Türk edebiyatının önemli şairlerinden mütefekkir, yazar, siyasetçi ve diplomat Yahya Kemal Beyatlı’ yı (1 Kasım 1958) vefatının yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyor ve sizlerin kıymetli varlığını ve dost Romanya halkını, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve şahsım adına en kalbi duygularımla saygıyla selamlıyor, hayırlı akşamlar diliyorum.

TAMER ATALAY’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

ŞANLIURFA’DA AK PARTİYİ, AK PARTİLİ İSİMLER YENDİ ŞANLIURFA’DA AK PARTİYİ, AK PARTİLİ İSİMLER YENDİ

Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odamızın, Cumhuriyetimizin 100. yılı ve Romanya-Türkiye arasındaki Diplomatik İlişkilerin 145. yılını kutlamak amacıyla düzenlediği, Türk-Romen Dostluk, Kültür ve Sanat Gecesinin iki ülke arasında her alanda var olan iyi ilişkileri daha da ileri seviyelere taşımasına vesile olacağı inancı ile Oda Başkanımız Sayın Tamer Atalay’a ve değerli yönetimine, emeği geçen herkese ülkem ve şahsım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.’ dedi.

Romanya’nın başkenti Bükreş’in önemli mekanlarından Diamont tesislerinde gerçekleşen geceye yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı.

Proğramın sunumunu gazeteci Gazi Demirel Türkçe ve Romence yaptı.

Haber: GAP olay