Yeşilyurt’ta yerel seçimlerde GAP gazeteciler birliği genel başkan vekili ve Malatya büyükşehir belediyesi Başdanışmanı Hamit Özpolat’ın aday adaylığı Malatya’da ses getirdi.

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatını yapan Hamit Özpolat  ‘Yeşilyurt'umuzu tüm renkleriyle hep birlikte Türkiye'nin 2. Yüzyılına daha güçlü, daha sağlam ve daha yaşanılabilir bir Kent Olarak Hazırlayacağız’ dedi.

Çesşitli Sivil toplum kuruluşları ve Basın Kuruluşu temsilciliklerinde aktif rol alan Malatya'nın sevilen simalarından Gazeteci Hamit Özpolat 31 Mart 2024'de yapılacak  olan Yerel seçimde Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu Malatya’da heyacan yarattı.

AK Parti Yeşilyurt İlçe binasında Başkan  Ramazan Yaylacı'ya adaylık  başvuru  dosyasını taktdim eden Hamit Özpolat Parti teşkilatında yaptığı  konuşmada ‘başta 6 Şubat depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,  Yaralı  olanlara  sağlık ve  şifalar  diliyorum. Bu vesile  ile  tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi  saygıyla ve minnetle anıyorum.

Asrın felaketinde  başta Malatya'mız ve Yeşilyurt'umuz olmak üzere 11 İlimizde  büyük  can  ve  mal kaybına  neden oldu. Depremin ilk  gününden bugüne  kadar  Devletimizin  gücü ve Milletimizin  feraseti  ile  Asrın  felaketinin yaralarını hızlı bir  şekilde sararak hayatın normalleşmesini sağladı. Allah  bir  daha  böyle acı ve  yıkımları  ülkemize  ve  milletimize göstermesin. 6 Şubat  depreminden  dersler çıkartarak bundan  sonra  daha  sağlam  ve  daha  güçlü  bir Yeşilyurt , daha  güçlü  bir Malatya  ve yıkılmaz bir Türkiye'yi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde  Allah'ın izni ile  inşaa edeceğiz.

Yıllarca  içerisinde kurucusu ve yönetici olarak  bulunduğum  basın  yayın ve  medya sektörü, bir çok Sivil Toplum Kuruluşlarındaki  aktif  görevlerim ve  faliyetlerimle birlikte yıllardır Belediyedeki  yöneticilk  görevlerimdeki  bilgi ve  birikimime inanarak  ve  güvenerek,  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir  yol  arkadaşı olarak Yeşilyurt belediye Başkan Aday Adayı oldum. Bana ve beraberimdeki  heyeti misafir eden Sayın AK Parti Yeşilyurt İlçe  Başkanı  Ramazan Yaylacı ve  Yönetimine teşekkür ediyorum. 

Ayrıca  benim  gibi ilçesine ve şehrine hizmet etmek  şiyarı  ile  aday adaylığı başvurusunda bulunan tüm yol arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.

AK Parti Yeşilyurt İlçe  Başkanı  Ramazan Yaylacı, Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Partimize ilk  kurulduğu  günden bugüne  kadar  milletimizin  büyük  bir  desteği ve  teveccühü var. Yaklaşık 22 yıldır  girdiğimiz  her  seçimi  kazanarak  büyük  bir  başarıyla  tamamladık.

Ziya Polat’tan, ‘İnsana hizmet üreten anlayışla çalışacağız’ Ziya Polat’tan, ‘İnsana hizmet üreten anlayışla çalışacağız’

Önümüzde  yeni yılda 31 Mart 2024'de yine  büyük bir  zaferle çıkacağımız bir seçim  var. Bu  seçimde her zaman  olduğu  gibi  Partimize büyük bir destek ve  baş vuru var. Bende Şahsım , Yönetimim ve Partim adına  başvurusunu  yapan tüm Aday Adayı yol arkadaşlarımıza  başarılar  diliyorum. Allah  hepsinin gönlüne göre versin  diyerek AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı Hamit Özpolat'a başarılar diledi.

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan A. Adayı Hamit Özpolat Kimdir ?

1964 Malatya doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Ankara Tuzluçayır ilköğretim okulu ve Lisesinde, Yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümünde tamamladı. Hamit Özpolat, kariyerine Malatya’da 1991 yılında Malatya’nın ilk özel Radyo ve Televizyonunu kurarak başladı.

Daha sonra sırasıyla Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve İskenderun illerinin ilk Özel Radyo ve TV’lerini kurdu.

Malatya’da günlük yayın hayatına devam eden Bu Sabah Gazetesinin kurucu yönetim kurulu üyesi olan Özpolat, Malatya TV, Radyo Süper44, Sürmanşet Gazetesi ve Adıyaman’da yayın yapan Tempo Radyo A.Ş.’de Yönetim kurulu başkanlığı yaptı.

Hamit Özpolat  Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Danışmanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekilliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’de Dış ilişkiler koordinatörü olarak görevde bulundu.

Malatya ve Bölgenin en büyük ve köklü aşireti olan Drejan Aşiretinin önde gelen isimlerinden  biri olan Hamit Özpolat, Devletçilik yanıyla bilinen Drejan Aşiretinin Yerel ve Ulusal faaliyetlerinde sözcülüğünü yapmaktadır. Aşiretin sadece Malatya ili Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde birinci dereceden 1.500 haneye yakın mensubu bulunmaktadır.

Özpolat aynı zamanda Malatya’nın ve bölgenin güçlü aşiretlerinden İzol Aşiretiyle de evlilik bağıyla kurduğu ilişkiyi koruyarak profesyonel hayatındaki statüsü nedeniyle bölge insanıyla oluşturduğu yakın ilişkilerden dolayı Aşiretin sevilen, sayılan ve sözüne itibar edilen bir üyesidir.

Geçmişten bugüne İllerde ve Bölgede birçok siyasi çalışmada, anket ve saha çalışmalarında belirleyici rol üstlenen Hamit Özpolat, geçmişte Anavatan Partisi Adıyaman İl Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştur.

Profesyonel hayatın yanında her daim Sivil toplum kuruluşları içerisinde de aktif olarak yer alan Hamit Özpolat, Drejan Yamadağ Kurdu Aktepe Köyü Kültür  ve Yardımlaşma Derneği Bşk.

Malatya Beyaz Ay Derneği Başkan vekili.

Merkezi Malatya’da Bulunan Güneydoğu Radyo ve Televizyon Yayıncıları Birliği Bşk. V.

Malatyaspor Kongre Üyeliği ve Delegeliği,

MASTÖB Üyeliği,

Uzun yıllar Adıyaman’da gazetecilik mesleğini icra etmesinden ve Adıyaman ili ile kurduğu sıcak ilişkilerden dolayı;

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kültür-Sanat Derneği Bölge Bşk,

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği,

Malatya’da bulunan Adıyamanlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği,

Adıyaman Üniversitesi Vakfının kurucu yönetim kurulu üyeliği,

Adıyaman sosyal hizmetler kimsesiz çocuklar derneği yönetim kurulu üyeliği,

Adıyaman Hasta Hakları Derneği Kurucu üyeliği,

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti başkan yardımcılığı,

Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Vekili görevlerini yürütmektedir.

Özpolat’ın basın sektöründeki köklü tecrübelerinden dolayı ulusal alandaki bazı STK üyelikleri ise şöyledir.

Merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (T.G.C) Üyeliği,

Merkezi Ankara’da bulunan Radyo ve Televizyoncular ve internet yayıncılar Federasyonu kurucu yönetim kurulu üyeliği,

Merkezi Ankara’da bulunan Anadolu Basın Birliği Genel Başkan Yardımcılığı,

Türk Dünyası ile kurduğu yakın ilişkilerinden dolayı;

Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesi Türkiye Temsilciliği,

TUTAP (Türkiye Turizm Tanıtım Platformu) Malatya İl Temsilciliği görevlerini yürütmektedir.

Yurt içi ve yurt dışından birçok ödül ve takdir belgelerine sahip olan Hamit Özpolat. 21.Mart.2017 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Kazakistan’ın Türkistan şehrinde yapılan ödül töreninde TÜRKSOY (Türk Kültür Teşkilatı) Türkiye adına Yılın en başarılı gazetecisi ödülüne, Aynı yıl Kazakistan Halk Asamblesi tarafından düzenlenen törende Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı ve Türk Konseyi onursal Başkanı Nursultan Nazarbayev’in taltifleriyle Kazakistan Türkiye Gönül Elçiliği nişanesine layık görülmüştür.

2004 yılından itibaren Sarı Basın Kartı sahibi olan Özpolat, iyi derecede Azerice ve orta derecede İngilizce bilmektedir. Hamit Özpolat, evli ve üç çocuk babasıdır.