Banu Avar

Banu Avar

Tüm Makaleleri

gazeteci-yazar

BİR ÇINAR DAHA GİTTİ!

Kültür Bakanlığı tarafından 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilen oyuncu, Sadri Alışık Kültür Merkezi'nin kurucusudur. Ruhun şadolsun Çolpan abla...

KAMALA HARRİS VE DİĞERLERİ

Babası Jamaica’lı baptist annesi Hintli ve Hindu. Kendisini Baptist olarak tanımlıyor. Anne babası eğitim için Amerika’ya gelmiş ve üniversitede tanışmışlar

1955’DE BİR TEMMUZ GÜNÜ KARA FATMA’YI KAYBETTİK

1888’de Erzurum’da doğdu. Balkan Harbi yıllarında asker olan eşiyle Edirne’ye yerleşti. Balkan Savaşı sırasında Edirne’de, Yanık Kışla’da düşmanla çarpıştı.

1 TEMMUZ 1926 KABOTAJ HAKKIMIZI ALDIK

Üç tarafı deniz olan ülkemizde Osmanlı İmparatorluğu döneminde denizlerimizde şehir hatları vapurları, tüm yük ve yolcu taşıma hakları yabancılara aitti.

SEVR’DEN LOZAN’A LOZAN’DAN SEVR’E HEDEF AMASYA!

Yıl 1923. Yepyeni bir cumhuriyet, içte ve dışta düşmanlarla çevrili. Yeni cumhuriyeti göçertmek için türlü plan yapılıyor. Batı kurtuluş savaşının rövanşı için

ATATÜRK VE YA İSTAİKLAL YA ÖLÜM!

Mustafa Kemal Atatürk dâhice çarelerini sadece yaşadığı gün için değil, çok sonrası için de formüle etmişti. 1920’de durumu söyle saptıyordu:

19 MAYIS BAYRAMI KUTLU OLSUN

‘Direniş yuvaları oluşturun!’ diyen Mustafa Kemal Paşa, ön çalışmaları, kadroyu, örgütlenme şemasını belirlemiş ve 19 Mayıs 1919’da fiilen harekete geçmişti.

İbrahim reisinin ölümü

İbrahim Reisi, önemli işlere imza attı; 2021’de göreve gelmesinden 2 ay sonra İran Şanghay İşbirliği Örgütü üyesi oldu

Yarının Köyleri

Televizyonlarda dönen Yarının Köyleri projesi, Birleşmiş Milletler kalkınma Programı yani UNDP’ye ait bir proje

HANGİ DEMOKRASİ?!

“Hangi demokrasi?” diye sorardı Attila İlhan. Her konuda HANGİ sorusu sorulmalı derdi. Şimdiki demokrasinin PİYASA DEMOKRASİSİ olduğunu tekrarlardı sık sık ..

Popup Beyaz.Net