Küllerinden doğan bir kulüp, kısa sürede organize olarak bal ligine doğru yol aldı. 
Sezon başında sahipsizlik nedeniyle Kâhta’ya sevdalı birkaç futbolcu bir araya gelerek takım olma yolunda şartları zorladılar. Futbol aşığı işadamı M. Aziz Çelik’in desteklediği futbolcular arkadaşlık ilişkileriyle para olmasa da, malzeme olmasa da, hatta hatta kulüp ismi bile olmasa da başlarında hoca bile olmadan çıktılar antrenman yaptılar, gündem yarattılar. Belediye sahip çıkmadı, yerel yöneticiler destek vermedi ancak TEJXELE diye öyle bir taraftar grubu yanlarındaydı ki bütün sorunları unutturdu. 
Lig başlamadan kısa süre önce taraftarın da talebiyle kulübün ismi Kahtaspor 1978 oldu. İşadamı M. Aziz Çelik tarafından finanse edilen kulüp, sonradan gönüllere taht kuracak olan işadamı Musa Yıldırım ve kaptanları futbol aşığı Serdar Aşuk öncülüğünde sanki yılların bal ligi özlemini gidermeye yemin etmiş gibi asıldılar lige. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan kulüp, kısa sürede gönüllerde yer etti. 
Play off maçları öncesi kulüpte profesyonel bir yapının olmazsa olmaz olduğunu düşünen kahta halkı, yetkilileri göreve davet etti. Kâhta kaymakamı Ahmet Gazi Kaya öncülüğünde toplanan komite, yine M. Aziz Çelik gibi futbol sevdalısı işadamı olan eğitimci, işadamı Musa Yıldırım başkanlığında karar kıldı. Kulübün lig boyunca yaptığı masrafları ve bundan sonraki süreçte yapılacak masrafların altından ancak güçlü bir yönetim oluşmasıyla kalkılacağı kararı sonrasında işadamı Musa Yıldırım kulüp başkanlığına getirilirken ilçenin önde gelen isimleri de yönetim kurulunu oluşturdu. 
Play off maçlarında 3’te 3 yapan Kahtaspor 1978, kalan maçlarda da başarılı olup Bal liginde mücadele etmeye hazırlanırken, ilçenin müthiş taraftar grubu “TEJXELE” ilçede coşkulu bir kutlama yapmaya başladı bile. 
Birçok il ve büyük kulüp takımına örnek olacak birlikteliğin neticesi olan Kahtaspor 1978 kulübünün bal liginde de kalıcı olmayacağı ve kaymakamlık ve belediye desteği, işadamlarının da maddi katkısıyla 3. Lig kapılarını zorlayacağı şimdiden konuşulmaya başlandı bile.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 28 kişi, Zeynal Bayam dahil, gülümseyen insanlar, kalabalık ve açık hava