PERRE'DEKİ MAĞARALAR BİLE İNSANLAR İÇİN BURADAN GÜVENLİ...!

Adıyaman'a sadece 4 kilometre uzaklıktaki dünyaca ünlü Perre Antik kentinin de içerisinde yer alan Örenli Mahallesi'nde insanlar bu evlerde yaşamaya (Adına yaşamak denirse) çalışıyorlar. Sit alanı içerisinde olunca ne yıkılmasına ne de yapılmasına izin veriliyor. Yaklaşık 120 hane var bu durumda.

2010 yılında kamulaştırma çalışmaları için girişimler yapıldı ancak bir arpa boyu yol alınamadı. Defalarca sakinlerle ilgili haber yapıldı. İnsanlar bağırıyordu "üzerimize yılanlar, akrepler düşüyor" diye. Ama çığlıkları evlerinin duvarlarında yankılandı, durdu. Ne Atanmışlar çözebildi ne seçilmişler ne de yerel yönetimler.

Bir ara il genel meclisi 4.5 milyon lira para ayırmıştı mahallenin kamulaştırılması için ama o para da Beşpınar mesire alanı için kullanıldı.

Pirin meselesi ilk dillendirilmeye başlandığında vali Ramazan Sodan'dı, yapamadı. Sonra Mahmut Demirtaş geldi; o da yapamadı. Abdullah Erin, Nurullah Naci Kalkancı ve son olarak Aykut Pekmez vali de bir imza atamadı buraya.

Yine o dönem Belediye başkanı Necip Büyükaslan'dı, yapamadı. Hüsrev kutlu başkan çok uğraştı içinden çıkamadı. Süleyman Kılınç başkan pirin dosyasının kapağını bile açmadı daha.

Örenli Mahallesi sakinleri bu sefil hayatı belki kendileri istemedi ama ya yaşamaya mecbur kaldılar, ya da mecbur bırakıldılar.

 Seslerini niye duyurmazlar bilemiyoruz ama ( büyük ihtimalle siyasi baskılardan korktular) ama hak aramanın değil bu halde yaşamanın hukuksuzluk olduğunu bilmeliler.

 Başka kentlerde sit alanlarında yapılan kamusal düzenlemelerin örnek alınarak Pirin'de yani Örenli Mahallesi'nde biran önce yapılması gerektiği bir elzem. Siyasi olarak değilse bile yaşamsal olarak öyle SAYIN VALİM Mahmut Çuhadar