19 yaşımdaydım. İsim benzerliğinden başka Hasan Emre yerine 8 gece nezarette kaldım, o Hasan Emre olmadığımı 8 günde anladılar.

12 Eylül 1980

Şimdiki Belediye ile PTT , Hükümet konağı ile Besmar ve Dayıoğlu pastanesi ile Nedimin Kahvesi arasına çizilen yaya geçitleri dışında karşıdan karşıya geçilmezdi.

Örneğin çay bahçesinin yanından Ziraat Bankasına direk geçmek yasak. Ya biraz aşağıdaki veya az yukarıda ki yaya geçidinden geçmek gerekirdi.

Çok saygı duyduğum Sayören köyünden bir amca anlatmıştı; Darbenin sıcaklığı biraz geçmiş şehre geliyormuş. Beşyol Karakol komutanı tüm yolcuları indirmiş tek sıra karşısına dizmiş. İyice süzdükten sonra dayıyı işaret ederek; Bu renk şalvarla şehre gitmeye utanmıyormusun.

Hayırdır Komutanım neyi var Şalvarımın deyince ;Bu renk şalvarla seni şehre bırakmam demiş.Dayı orada araçtan inmiş geri geri yaya olarak köyüne dönmüş birgün sanra lacivert bir şalvarla şehre gitmiş.Peki dayı şalvarın ne renk diye sordum ; Yeşilin birez açığıydı yiğen o zaman beyle ihtiyarda değildik bide yelek diktirmiştim üstüne dedi.

Darbe heryerde Haksızlık,Hukuksuzluk,Muhbirlik,Yalakalık ve Zalimliktir.

19 yaşımdaydım. Baba adı ve doğum tarihi başka olan Hasan Emre yerine 8 gece nezarette kaldım.O Hasan Emre olmadığımı 8 günde anladılar.

Besni gençliğinin o kuşağı heba olmuştur.Mükemmel bir insan Diş Hekimi Abdullah Peksoylu göz altında öldürülmüş onlarca genç sakat ve sicili bozuk damgası ile işsiz güçsüz bırakılmıştır.

Ben o dönemde Besni'yi zindan edenlere hakkımı helal etmiyorum.

Birazda Gülelim☺☺

27 Mayıs 1960

İlçemizin saygın ailelerinden Çilhaciler'in Haci Hoca;Hükümet konağı ile tam karşı karşıya oturur (Şimdiki Besmar)

27 Mayıs 1960 İhtilali gecesi Radyo ilanları ve hükümet konağındaki hareketlilikten ilk haberdar olan evlerden biridir.

Aile fertleri kendi aralarında konuşurken evin hanımı Aşatma Çil (Av.Şükrü Çil'in annesi) uyanır

- Heyirmi uşah ne oldu hele ?

- Hökümet devrildi ana hökümet

- Bii amooov yiğin zerarlık varmı ola ?

- Sebah belli olur daha

Bu arada Aşatma Teyze yerine yatar ve sabah ilk o uyanır ve kapısının önünü süpürmeye çıktığında Hükümet Konağı tam karşısında durmaktadır.

- Bii olmaz olmuyasınız haa..!! Benimi oynattınız kele ? Hökümet olduğu gibi yerinde duruyu

Ne devrilmesi anam ne devrilmesi