Fethullah Doğala

Fethullah Doğala

Tüm Makaleleri

yazar

“Duhok’un Domiz Kampındaki Göçmen Hikayeleri”

Duhok’ta bulunan Domiz 2 Kampı, Suriye savaşının ardından en çok göç alan yerlerden biri oldu. Bu kamp, 9.180 göçmene ev sahipliği yapıyor

“DUYGULAR SİLİNİYOR”

Beklenen bir mektup, kalpleri heyecanla çarptırır, hasretle geçen günlere ışık olurdu. Şimdi ise aşk, hızlı mesajların, kısa videoların ardına hapsolmuş durumda

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİNDE “BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Yayın hayatına devam eden 6 radyonun temsilcilerinin GAP Gazeteciler Birliği’ne katılması medya sektöründe, hem de şehrimizde büyük bir heyecan yarattı

“GİDİYORUM BU ŞEHİRDEN”

İstanbul binbir rengin ve bitmeyen telaşın şehri. Sana ilk adım attığım günü hatırlıyorum; kalbim kıpır kıpır, gözlerim şaşkın ve bir o kadar da heyecanlıydım.

SESSİZLİĞİN TEHLİKESİ

Düşüncelerini ifade de çekinen insanlar, başkalarının doğrularına boyun eğmeyi tercih ediyor. sorgulamak ve eleştirmek, ağır bedeller ödemeyi gerektirebilir.

BİR İNSANI SEVMEK, ONUN HİKAYESİNİ SEVMEKTİR

Sevgi, bu hikayeyi anlamak ve kabul etmekle başlar. Birini gerçekten sevmek, onun geçmişte yaşadığı acıları, sevinçleri, korkuları ve umutları anlamak demektir.

IRKÇILIK, ŞİDDET, TÜRKİYE VE SURİYE

Son zamanlarda Türkiye ve Suriye’de artan ırkçılık, iç karışıklıklar ve bunun sonucu meydana gelen şiddet olayları, bireylerin hayatlarını derinden etkiliyor

ÇİFTÇİLER HAYATIN GERÇEK KAHRAMANI

Bu makale, pandeminin başlangıcında yaşanan paniği, tarımın stratejik önemini ve çiftçilerin toplum için taşıdığı hayati rolü ele almaktadır.

“SİVAS MADIMAK OTELİ KATLİAMI”

2 Temmuz 1993, Sivas’ta Madımak Oteli, yalnızca bir otel olmanın ötesinde, aydınlık fikirlerin, özgür düşüncenin, sanatın ve kültürün buluştuğu bir mekandı.

COVİD-19 NÜFUS AZALTMA VE SALGIN SENARYOLAR

1981 yılında Fransa’da Jak Ata Ali tarafından yazıldığı iddia edilen kitapta, gelecekte nüfusu azaltma amacıyla salgınların kullanılacağı öne sürülmüştür.

Popup Beyaz.Net