1.“Ey Davut, biz seni yeryüzünde Halife kıldık. O halde insanlar arasında adaletle hükmet. “ Buyurur rabbimiz

Sad26 da. 2. Meleklere hitaben; Ben yeryüzünde bir Halife yaratacağım. Buyurur yine. Halife; Ölümlü birinin arkasından gelen hükmetmeye muktedir kişi. Peki, bizim selefimlz kimdir? Muhtemelen cinlerdir. Şeytanın kıskançlığı,hasetliğe de buradan gelir, Allahualem.

3. Resulullah as kendi yerine bir Halife tayin etmemiştir. Yerine gelen kişi; Emirel Müminindir. Rabbimiz,başka bir ayette de; “Sizden olan emirel müminine itaat ediniz. “Der. Ve,”Allah emanetleri ehline vermenizi emreder. “ Emri ile de bunun Kıstasını koyar. “Onların işleri aralarında istişare iledir. “Ayeti ile şunu der müslümana; Aranızda hükmetmeye yetkili kişiyi seçerken; A-Sizden olmasına B-Liyakat sahibi olmasına C-İstişare ile çoğunluğun uygun gördüğü kişiyi seçin der. Bu durumda müslümanların istişare ile seçtiği emirel Müminin aynı Zamanda müslümanların Halifesidir. Ancak islamda bizim anladığımız şekli ile halifelik diye (Selefin Halef’ini seçmesi ) gibi bir kurum yoktur. Var diyen varsa bunu kurandan delilleri ile ortaya koymalıdır.

4. Şeriat diye devlet yönetim şekli yoktur. Çünkü ; Kuran devlet önermez. Yönetimde prensibleri önerir. ADALETLE YÖNETMEK/HÜKMETMEK. gibi. Yukardaki ayette Davut as a; “...İnsanlar arasında adaletle hükmet. “ Dinine,diline,ırkına bakmaksızın. Bu sebeple; Hz. Ali ra; “Devletin dini adalettir. “Der. Yusuf as da islamla ilgisi olmayan bir devlete vezir olmuştur.

5. Şayet devleti ele geçirmek gibi bir hedefi Olsa idi islamın; Allah gidin Firavun’a yumuşaklıkla tebliğ edin. Demezdi Musa as.a. Firavunu devirin derdi. Çünkü; islam yukardan inmeci,zorba bir din değildir. İslam,aşağıdan yukarı Gönüller’i fethederek devleti ve milletini adalet ve merhamete kavuşturan bir barış dinidir.

6. Şimdi birileri ;”Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir. “ “...zalimlerin ta kendileridir. “,”...fasıkların ta kendileridir. “ ayetini misal verecek. Güzel kardeşim bu ihtar sadece devlete ait bir ihtar değil ki. Fertten topluma kadar herkesi muhatap alır. Sen birileri arasında hükmederken adil davranmaz isen sen kafirin,zalimin,fasığın tekisin. İster işçilerine hükmeden patron,hakim,baba,devlet başkanı kim olursa olsun farketmez. Hasılı dostlar,ben kurandan anladıklarımı delilleri ile aktarmaya çalıştım. Aksi iddiası olanlar kurani delilleri ile ortaya koysun ki hakikata ulaşalım. Havanda boş yere su dövmeyelim. Selam ve dua ile ...