AK parti Adıyaman belediye başkan adayı Ziya POLAT açıklandıktan sonra gözler ilçeler için AK partinin göstereceği adaylara çevrilmişti.

AK parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Perşembe günü Adıyaman temasları sırasında ilçe ve belde belediye başkan adaylarınıda açıklanacağı toplantı öncesi kulisler hareketlendi.

Geçen Hafta AK parti kahta ilçe adayı olarak resmi olmayan bilgilerin yaygınlaştığı ortamda Kahta AK parti eski ilçe başkanı Reşat Turanlı'nın isminin açıklanacağı şeklinde ki bilgiler bu gün aday tanı8tımı için yapılan toplantıya Mehmet Hallaç'ın Kahta adayı olarak çağrıldığı bilgiler yayıldı.

Bölgenin en çekişmeli seçimlerinin yaşandığı Kahta ve Siverek'te oy potansiyeli yüksek aşiret ve ailelelrin hareketlendiği bu gece en uzun gece.

Gazetemiz haber merkezine ulaşan bilgilere göre AK parti aday tanıtım proğramında şu isimlerin açıklandığı bilgisi gazetemize ulaştı:

AK Pari Adıyaman İlçe adayları:

Kahta Mehmet can hallaç

Besni Reşit Alkan

Samsat Halil Fırat

Tut Ercan Öncebe

Sincik Mehmet Korkut

Gölbaşı Hakan Toydaş

Çelikhan Mustafa bulut

Gerger Erkan aksoy

olacağı şeklinde ki bilgiler yasal olarak partilerin adaylarını YSK'ya bildirecekleri adaylar olarak çalışmalalrına şimdiden başlayacaklar.

Siayasi otoriteler Kahta'da AK parti aday adaylarının bir çoğunun aday gösterilecek mehmet Hallaç'a destek olacakları şeklindeki haberler önümüzdeki günlerde net olarak ortaya çıkacaktır.

Adıyaman'ın depremde en fazla zarar gören ilçesi Gölbaşıında ise kamu oyu eski belediye başkanı Yusuf Özdemir'i AK parti adayı olarak bekliyorlardı. Eski AK parti ilçe başkanı Hakan Toydaş'ın adaylığı ilçede sürpriz olarak karşılandı.

Mevcut Belediye başkanı CHP'li belediye başkanı iskender Yıldırım CHP adayı olarak seçimin favorileri arasında çalışmalarını sürdürürken siyasi otoriteler eski belediye başkanı Yusuf Özdemir'in YRP veya Bağımsız olarak seçime gireceği şeklinde.

Kahta ve Gölbaşı seçimleri kıyasıya bir rekabete sahne olacağı beklentisinin yanı sıra AK partinin Reşit Alkan'la Besni'de favori arasında yer aldı.

Bahçeli İran’ın İsrail’e saldırısına ‘Tiyatro’ dedi Bahçeli İran’ın İsrail’e saldırısına ‘Tiyatro’ dedi

Samsat belediye başkanı Halil Fırat'ın Belediye başkanlığı seçimlerinde ilçeden herkesin oyunu larak Türkiye rekoru için çabalayacağı söyleniyor.