Kemal ALBAYRAK

Tüm Makaleleri

Kemal ALBAYRAK

Yazar

SÜRGÜNDE YAŞAMAK NİÇİN?

Yurt dışında bayram namazı için, ABD’ de bir eyalette,  Pakistan camisindeydik. Sevinçli anları görsek te, ıstıraplı görüntülere, üzüntülere şahit olduk.

BAYRAM IZDIRAP OLUR MU?

Ramazan Bayramını, bu millete zehir eden iktidar, adaletsiz ve keyfi uygulamaları ile, saltanatı kendilerine, sefaleti başkalarına uygun gördü.

İYİ PARTİ NEREYE GİDİYOR?

yolsuzlukla, adaletsizlikle, ezilenlere sahip çıkmakla, haksızlığa uğramışlara el uzatmakla, dik durmakla, ahlaklı olmakla yeni bir yol alınabilir.

SONUÇ NEYİ GETİRECEK?

Seçimlerle ilgili çok çeşitli değerlendirmeler var, elbette olacaktır. Bu değerlendirmeler, kopyalamaktan ziyade, değişimi, dönüşümü ve yenileşmeyi getirir mi?

SEÇİMDEN GEÇİME

Oyumuzu kullanırken gördüklerime bakarak araştırarak, soyguncuya, kirlilere, hırsızlara karşı, dürüst ve ahlaklıları, yasalara uyanları düşünerek, tercih ettik.

NİÇİN KARANLIK GÜNLER GEÇMİYOR?

Dönemin çilesini çekenler, bedelini ödeyenlerde, sefasını sürenlerde oluyor. Rahmetli Karakoç” İş İşten Geçince şiirinde “ bu uğursuz günler neden geçmiyor”

AHLAKSIZLIK, AHLAK HALİNE DÖNERSE

Titanlar, kendisinin hile kullanma tavsiyelerine uymadıkları zaman, taraf değiştirir, çıkarı için her yere döner. Şeytan bile,  Müslüman mintanı giymiştir.

SİYASETİN AKTÖRLERİNE ŞİFA HASTANELERİ OLMAZ MI?

Kazım Karabekir Lawrence’ ajanını anlatırken. Hatıralarında da kızına” yanlış bilgi felakete götürür” bunlar din, tarih ve dil de çok olur diyor. Aldanmam

YOK ETMEK Mİ YAŞATMAK MI?

Siyaset iktidarın gücü ile ele alanlar devlet, meşruiyet, adalet, özgürlük, demokrasi, topluma verilen sözler, hukukun üstünlüğü kavramlarını uygulamalarda

Popup Beyaz.Net