Ülkeyi yöneten hükumet  olsun isterse şehirleri yöneten belediyeler olsun. Gerek gördüklerinde ister istemez zam yaparlar.

Yapılan bu zamlardan ister istemez toplumun her kesimi rahatsız olur.

Öyle ki alabildiğince eleştirilir. Toplum tarafından yapılan zamlar hiçbir zaman olumlu karşılanmaz.

Son zamanlarda İlimiz Malatya Büyük Şehir belediyesine bağlı MOTAŞ yolcu taşıma ücretine zam yaptı.

Yapılan bu zam yerinde miydi derseniz bende kocaman HAYIR diyorum.

Malatya halkı haklı olarak bu zamlara büyük tepki göstererek yeni seçilen  Sayın Belediye Başkanını da suçluyorlar.

Dedim ya bende yapılan zamları eleştiriyorum.

Ama benim tuhafıma giden keşke daha önceki yıllarda yapılan zamları da aynı ölçüde yapmış olsalardı.

Daha önceki yıllarda MOTAŞ’ın yapmış olduğu zamların yapıldığı tarihleri zamanlamaları şöyle bir hatırlayalım mı?

Mesela:

Kahraman ordumuz AFRİNE girmiş. Bizler Millet olarak Allah’ım askerlerimizin burnu kanamasın Allah’ım ülkemizin askerleri şehit olmasın diye dualar ederken bir bakıyoruz ki MOTAŞ zam yapmış.

Mesela:

15 Temmuz kanlı FETÖ darbe girişiminde bizler Malatya’lılar olarak sabahlara kadar sokaklarda nöbetler tutarken bir bakıyoruz MOTAŞ zam yapmış.

Hani halk arasında bir deyim vardır: Kurt dumanlı havayı severmiş derler ya.  MOTAŞ zamları hep kritik zamanlarda yapmış. Fakat bu gün ki gibi öyle büyük tepki o günler gösterilmemiş.

MOTAŞ zarar ediyorsa zam tabi ki kaçınılmaz olacaktır. Çünkü MOTAŞ’ta bu Malatyalının bir birimidir kişilerin şahısların değil tabi ki.

Peki MOTAŞ’ın neden niçin niye zarar ettiğini hiç sorguluyor muyuz.

Peki Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlarına ve MOTAŞ yetkililerine şu soruyu hiç sorduk mu.?

1-Malatya’nın eski devlet hasta hanesinden  Beyler deresine  kadar uzanan tek bir caddesi var. Bu cadde üzerinde Devletin tüm kurumları var. Özel hastanelerimi desen var. Alış veriş merkezlerimi desen var. Otogar mı desen var. Yani vatandaşın her türlü ihtiyacını giderecek tüm kurum ve kuruluşlar var var var. Bu cadde Malatya yolcu taşımasının tahminen %55 ini taşıyor. Peki bu kadar yolcu taşıma kapasitesi olan bir güzergâha hangi sebeple ağırlıklı olarak özel halk otobüsleri koyup MOTAŞ zayıflatıldı bunu sorguladık mı hiç. Hatta bu özel halk otobüslerinin plakaları kimlerin bunu hiç araştırdık mı yoookk.

Peki:

Bu halk otobüsleri yukarıda belirttiğim güzergâhtan başka mahallelere çalışıyorlar mı.

Mesela bu özel halk otobüslerinin kaç tanesi Melekbaba Mah. Taştepe Mah. Çarmuzu Mah. Kiltepe Mah. TOKİ , Dilek , Akçadağ , Doğanşehir , Yazıhan ,  Kale ve Dilek istikametine çalışıyor.

Bunları hiç sorguladık mı?

Kısacası yolcunun yoğun olduğu ana arterlere özel halk otobüsü yolcunun az olduğu bölgelere MOTAŞ otobüsü. eeeee MOTAŞ zarar eder tabi ki.

Hatta bir gün evet bir gün Malatya merkezde şöyle bir bakıp söz konusu ana artere kaç özel halk otobüsünden sonra MOTAŞ otobüsü gidiyor bunu hiç araştırdık mı hayır.

Ben kısa bir zaman merkezdeki durakta bekleyip saydım.

Merkezden beylerderesi istikametine 6 tane özel halk otobüsünden sonra bir tane MOTAŞ otobüsü gidiyor.

Sonra diyorlar ki efendim MOTAŞ zarar ediyormuş.

Zamları eleştirelim eleştirelimde birazda MOTAŞ’ın neden zarar ettiğini irdeleyelim.

Buradan sn. Selahattin Gürkan başkandan Malatyalılar adına bir kaç ricam olacak.

1-Malatya yolcusunun %55 e varan kısmını taşıyan bu güzergaha hangi sebeple özel halk otobüsü konmuş (ve bu otobüslerin plakaları kimlerin) bunları bir inceleyin derim.

2-Şehirimizde okullar açılacak. Özellikle Üniversiteler açılacak. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz bu öğrenci kardeşlerimiz için MOTAŞ’ın özel bir indirim yapası için bir çalışma yaparak öğrencileri mutlu edin. Sizlerde bir eğitimci olduğunuz için öğrenciliğin ne demek ne zorluluklar  çektiğini en iyi sizler bilirsiniz.

Bu önerilerimi değerlendireceğinizi düşünerek çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla.