Prf.Dr.Ata ATUN

Prf.Dr.Ata ATUN

Tüm Makaleleri

köşe yazarı

İnsan Hakları Konseyi Seçimi

Geçmişinde soykırım suçlusu olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Ekim ayında yapılacak olan İnsan Hakları Konseyi seçimlerine adaylığını koymak niyetinde.

Avrupa Birliği Değişime Gebe

İngiltere’de 4 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde mevcut Muhafazakâr Parti'nin, seçimi açık ara farkla kaybedeceği şimdiden belli oldu gibi.

Rumlara Güven Duymak

Biliyorsunuz, Rumlar KKTC’nin adının geçeceği, KKTC’yi üste taşıyacak, Kıbrıs Türküne nefes aldıracak her türlü girişimi engellerler.

Asıl Müdahale Bundan Sonra

Maria Angela Holguin, Kıbrıs sorununa çözüm getirmek amaçlı müzakere zemininin var olup olmadığı araştırmalarını daha altıncı hafta sonlanmadan bitirdi.

Oturduğun Yerde Otur!

Ne Cumhurbaşkanı Tatar, ne de TC. Dışişleri Bakanlığı, bırakın dikkate almayı, selam bile vermediler KRY’ye ve AB’nin tavsiye kararına

Dengeler Bölgesel Olarak değişiyor

(TÜİK) verilerine göre 2023 yılında Türkiye- İsrail ticaret hacmi 6,8 milyar dolar, bu alışverişin %76’sı Türkiye’nin İsrail’e sattığı mallardan oluşmakta.

BİZ KIBRISIN SAHİBİYİZ!

Kıbrıs adasını Kıbrıs Türklerinden temizlemek için günümüzde aynen Gazze’de yaşanan silahlı saldırılara dayalı soykırımı biz Kıbrıs Türklere uygulamışlardı.

AB mi Türkiye’ye muhtaç, Türkiye mi AB’ye ?

“AB-Türkiye ilişkilerini Kıbrıs konusunda bağladım ve zafer kazandık” gibi kelimeler ile kendi halkına yutturmaya çalışsa da işin aslı öyle değil.

ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi ?

1973 Ekiminde Yom Kippur Savaşının ilk dört gününün sonunda Birleşik Arap Orduları İsrail ordusunu 3 cephede de yenmişti.

Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim

Ağlaya zırlaya AB’nin Kıbrıs sorununda daha aktif, proaktif bir varlık göstermesi ve rol oynamasını talepte bulundularsa da kimse kendilerine yüz vermedi..

Popup Beyaz.Net