Ak parti Adıyaman milletvekili Resul Kurt beraberinde Ak parti Adıyaman il başkanı Emrah Bulucu ve partili heyetle GAP gazeteciler birliği genel merkezini ziyaret ettiler.

Ziyarette GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz 500 yılın en büyük felaketini yaşayan Adıyaman ve depremden ağır etkilenen illerde sorunların boyutunun büyüklüğü dikkate alınarak, iktidarı muhalefeti el ele vererek birlikte çözüme katkı sunmalılar dedi.

Kıymaz ‘… Gazeteci sorumluluğu ile bölgemizde devam eden çalışmalarda ki aksaklıkları gidermek, eksiklikleri tamamlamak, yapılması gerekenlere dikkat çekmek için GAP gazeteciler birliği olarak bir rapor hazırladık. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu raporu ulaştırdık. Aynı raporu TBMM başkanı Numan Kurtulmuş’a iletilmek üzere size takdim ediyoruz, Meclis başkanımıza ulaştırmanızı rica ediyoruz’ dedi.

AK parti Adıyaman milletvekili Resul Kurt sorunların büyüklüğünün farkındayız diyerek şunları söyledi ‘..hep birlikte beraber bu sorunları çözeceğiz, basının uyarıcı yayınlarını dikkatle takip ediyorum. Uzun yıllar basın kuruluşlarında köşe yazarlığı televizyonlarda yorumcu olarak sektörü biliyorum. Gazeteci meslektaşlarımızın sorunlara duyarlılığı da hem bizim için, hem de memleketimiz için bir şans.

Depremin en ağır yıkım yarattığı illerin başında Adıyaman ve Hatay gelmekte sonrasında Malatya ve Kahramanmaraş illerimiz geliyor.

On binlerce vatandaşımız konteynırlarda, diğer yandan da devletimiz bu vatandaşlarımıza kalıcı konut için yoğun bir çalışma içerisinde. İnşallah Ekim-Kasım ayında otogar civarındaki TOKİ konutları ve İndere mevkiinde yapımı süren konutların bir kısmı tamamlanarak hak sahiplerine verilecek.

Cumhurbaşkanımızda deprem bölgesine çok duyarlı, hükümet üyelerimiz duyarlı. Bizlerde milletvekili arkadaşlarımızla projelerin takibini Ankara’dan yapıyoruz. Hazırladığınız Raporu TBMM başkanımıza ulaştıracağım. Sorunlar çok fakat çözmek için irade var, sorunların üstesinden geleceğiz.

GAP gazeteciler birliği yönetici ve üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum’ dedi.

Emrah Bulucu (AK parti İl başkanı):  Yaparsa AK parti yapar

Deprem felaketinin boyutu çok büyüktü, On binlerce vatandaşımızı kaybettik, on binlerce yaralımız var, evleri yıkılanlar, iş yerleri yıkılanlar. Bu kadar ağır yıkımın altından hep beraber çalışarak çıkacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün sorunların üstesinden geleceğiz.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz basında duayen bir büyüğümüz. Yıllardır Adıyaman basın sektöründe yaptığı hizmetlerle hem Adıyaman’ı tanıtan hem de sorunları takibi ile toplumun her kesiminin takdir ettiği bir büyüğümüz. GAP gazeteciler birliğine çalışmalarında başarılar diliyorum. Hazırladıkları raporu bende okudum önerilerinden yararlanacağız’ dedi.

Haber: GAP olay

Bahçeli İran’ın İsrail’e saldırısına ‘Tiyatro’ dedi Bahçeli İran’ın İsrail’e saldırısına ‘Tiyatro’ dedi