Turizmin aktif ve pasif görevler üstlenerek kurulan derneklerin varlığı, şüphesiz tamamı hizmet amaçlıdır. Derneklerin (stk) etkinliğinde yaptırım gücü bulunmasa da, bölgesel  resmi kurum ve kuruluşlarla sektör sorunlarını paylaşmakta, çözümü konusunda    dayanışma içindedir.

Geleceğin turizmine yön verilmesi ve ekonomik istikrarın yakalanması adına, pandemi sürecini iyi kullanma stratejisi geliştiren turizmci sn Cengiz Terzi, dijital dünyadan yararlanmak istedi. Mayıs ayında Kurduğu  whatsaap grubuna her sektörden paydaşları buluşturma fikrini hayata geçirdi. Turizmde birlik olmanın güç ve kazanç demek olduğuna inanıyordu. Turizm paydaşların ortak platformda, birliğin önce sağlanması gerektiğiydi. Öncelik turizm geleceğinin sürdürüle bilir ilkesinin yaşatılması adına, iş ve ekonomik kazanımların farklı bir boyutunu beraberinde taşımalıydı.

Daha çok sektörün yükünü sırtlayan kuruluşların katılım sağladığı grubun birlikteliği, ikili ilişkilerin ticari boyutunda da kabul gördü. Türkiye de böyle bir iletişimin sürdürüle bilirliğine inanan Cengiz Terzi, mucit fikir üretiminin de önünü açmış oldu. Öyle ki yüzlerce turizm sektör temsilcilerin 81 ili kapsayan bir ağla büyüttü. Bu denli ayrılması mümkün olmayan bir sürece girdi. Tüm paydaşların ortak heyecanıyla aile ortamı sıcaklığında duygusal bir bağ oluşturdu.

Turizme gönül vermiş sektör temsilcilerinin, kaliteli hizmet anlayışına farklı bir soluk getireceğine inanan  Sn Cengiz Terzi, TUR-İD (Turizm işbirliği derneği) çatısında birleşme daveti her kesimden kabul gördü.

Davete icabette ilk cevap verenlerden olmak ve deneyimlerin toplandığı havuzda Cengiz beyle yönetimde kurucu üye sıfatıyla yerimizi aldık. Turizmin farklı sektörlerinden 81 ilin buluşma noktasında, sektör sorunlarına çözümler dikkate alınacaktır. Yönetim kurulunda her biri diğerinden değerli sektör temsilcileri mevcut. Cengiz beyin başkanlığında, turizmin geleceği platformunda, tecrübelerin birleşmesine şahitlik edeceğiz. Temennim ; başarıların, bizi takip etmeye devam etmesi.

TUR-İD (Turizm iş birliği derneği) Türkiye’de geleceğin turizm projesinde sektör temsilcilerini tek platformda toplayan, ilk olma özelliğine de  sahip bir dernektir.

Ülke turizminin hizmet kalitesini yükseltmek amacını hedef derneklere ve çalışan bireylere, devlet desteği de şarttır. Hizmet sektöründe kalite standardını ispat etmiş firmaların rekabetinde de, kazanan turizm olacaktır. Uluslar arası turizm çeşitliliği Tur operatörü, Otel, acente, uçak, Bilet, sahil, deniz, dağ, kar, sağlık, termal, ticaret, spor, din, tarih,  kültür, medeniyet, sanat, gezi, coğrafya, eğlence (vd) içeriklerin çeşitlilik arzı taleplere göre değişir. Fakat hepimizin ortak noktası turizmin, kaliteli hizmet sektörü olduğu gerçeğini değiştiremez. Turizm sektör temsilcilerin birbirinden bağımsız hareketleri, uygulama platformunda birleştirilmesiyle, başarılara çözüm olacaktır.

Biz tüm misafir isteklerine aynı profesyonellikle hizmet vermekle yükümlüyüz. Gerek Türk  gerekse diğer ülkelerden gelen misafirimizin yarınlarını dikkate alıp, bu çizgide hareket  etmekteyiz. Hepimizin  aynı  görüşte olduğunu bilmekte ve bu konuda turizme desteğimizi her daim hissettirmekteyiz. Turizmde olumlu  değerlendirmelerin ülke turizmin menfaatine olacak şekilde, çözüm konusunda birlik olmalıyız. 

Turizm fedakarlık ve hizmet kalitesi yüksek bir sektörüdür.

Turizmin  fedakarlığı  külfetli, hizmeti  zahmetli,  fakat   yorgunluğu  hafif  bir meslektir.

Turizm  her kesimden destek alabilen, örneği nadir sektörler arasında güçlü bir yapıya sahiptir. Nice şiddetli depremleri atlatmış, şimdi artçılarla yıkılamayacak kadar güçlü temellere dayalı bir sektördür. 

 

TUR-İD   Yönetim kurulu Başkanı sn Cengiz Terzi ve kurucu üyeler ile, üyelerimizin başarılı çalışmalarından alınan keyfin mutluluğu turizm camiamıza hayırlı olsun. Dünyada ve Ülkemizde huzur ve güven ortamının varlığı, istikrarlı geleceğimizle daim olsun.

Sevgi ve saygılarımla

Haydar  ÇETİN

Side Noble Palace Hotel Genel  Müdür 

 www.turizmgunlugu.net

     TUR-İD Kurucu Üyesi