Bugün bir yudum bade ile aşkın badesini tadan Ozanımız Aşık Rasim Genç'ten bahsedeceğim.1963 yılında Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Çorakdere köyünde doğdu.

     İlkokulu köyünde bitirdi okumayı çok istemesine rağmen imkânsızlıklardan eğitimine devam edemedi. Hayatının büyük bölümünü köyünden sevdiklerinden uzakta geçirdi. Hayatına ilk çobanlıkla başlayan ozanımızın yaşamı inşaat işçiliği ile devam etti .Ardından Samsun Vezirköprü kaymakamlığı köylere hizmet götürme birliğinden  emekli oldu. Şiir yazmaya küçük yaşlarda başlayan şair saz çalmayı kendi kendine öğrendi yazdığı şiirleri sazıyla çektiği acıları dile getirdi. Rüyasında bir gece bade içirilince bedeli aşık adını aldı. Çeşitli radyo televizyon programlarında yer alıp,  şiirleri birçok gazete ve dergilerde yayınlandı. Bitirme tezi yüksek lisans tezi ve sempozyumlara konu edildi ve belgeseli çekildi.

     Halen Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yaşamakta olan Aşık Rasim Genç evli olup beş çocuk babasıdır. Bu zamana kadar 7 adet şiir kitabı çıkarmıştır. YAVRUM AĞLAMA, ZALIM GURBET, HAYAT AĞACI, GELSENE DOST, FELEK PEŞİMDE GEZER, VEZİRKÖPRÜ SEVDASI ve son şiir kitabı ŞİMAL YILDIZI olmuştur. Ozanımızın kilim motifi gibi işlediği kültürümüze ışık tutan şiirlerinin devamı dileğiyle ...Saygılar sunuyorum. Size ozanımızı tanıtmanın sevinciyle onun bir şiirini hep birlikte okuyup tanıyalım.

CEP TELEFONU

Dost eline giden yollar kapandı

Şu cep telefonu çıktı çıkalı

Hasretle ananın yüreği yandı

Şu cep telefonu çıktı çıkalı

Düğüne bayrama gelmez ekerler

İsraf olur o bayramlık şekerler

Ya Ali der ya da mesaj çekerler

Şu cep telefonu çıktı çıkalı

Faturadan boynu kavlayanlar var

Telefonda kızı tavlayanlar var

Oltaya getirip avlayanlar var

Şu cep telefonu çıktı çıkalı

Kimisi gösterip hava atıyor

Kimi servetine servet katıyor

Beşikteki melodiyle yatıyor

Şu cep telefonu çıktı çıkalı

Ozan Rasim Genç'im bundan birisi

Ne haldedir bilmem onun gerisi

Uçtu gitti maaşımın yarısı

Şu cep telefonu çıktı çıkalı

 Âşık Rasim Genç.....10/10/2008