Bu gün çevre günü insanlar daha rahat bir yaşam alanı yaratmak için dünyanın dengesini bozdular.Nesli tükenmekte olan canlıların artık yaşama alanı kalmadı. İçtiğimiz suyu kirleten havayı kirleyip hoyratça kullanan yine insanoğlu oldu.

Karbon salımıyla kalabalık kentleşme makinaların kurulduğu insan gücü azalsın derken makinalar devi bir dünya kurduk ve bunuda doğayı katlederek yaptık.

Yeşili yok ettik barajlar kurup inşaa ettik.İklimleri değiştirdik ağaçları kestik erezyonlara sebep olduk şehirleşmeyi bencilce yapılandırdık yağmur suları sel oldu verimli toprağı denize alıp götürdü.Şimdi hangi temiz havayı içimize çekeceğiz hangi temiz suyu nereden içeçeğiz hani dağın eteklerinden gelen o şifalı saf suyumuz vardı nerede...Gelecek nesillere kurak bir dünya bırakma yolunda ilerliyoruz.

Yeşilin tonlarına mavinin huzuruna hasret kalacağımız günler yakındır. Çevre gününde bir daha hatırlatmak istedim doğanın feryadını daha ne olsun dikenli kuru çalıların çölleşmiş bir dünya da yaşamak mı istiyorrsun?

Griye bulanıp bir havayımı nefes olarak içine alacaksın haydi az kaldı temiz toplum temiz gelecek için sen de çaba göster..Saygılarımla..