Yine bayram  sevinciyle sabah erken kalkıp bayram için alınan pembe elbisemi giymek için sabırsızlıkla bekliyorumdum.   Çok arayıp sonunda bulduğum pembe ayakkabılarımda yanında çok şık duruyor. Annem günler öncesinden baklavaları açıp hazırladı börekleri açıp dolmaları sardı  babam ise bayram namazından çıkar çıkmaz kurban kesmeye başladı ve ardından  mis gibi kokan kavurmalar ...

          Herkes masaya oturmadan bayramlaşmaya başladı ve tabi her bayram  olduğu gibi     bayram  harçlıklarım verildi ve ben çocukların en mutlusu  oldum. Uzun uğraşlarla  yapılan yemekler bir çırpıda  yenip tükendi komşularla  paylaşmak için ayrılmış kurban etlerini vermek benim görevimdi nihayet bayramlığımı giydim annem  saçlarımı örüp kurdele ile fiyok yaptı .Tek tek komşuların bayramını kutlayıp ellerini öptüm elimde  çeşit çeşit rengarenk şekerlerle bir poşet dolusu eve geldim. Şeker yemeyi  sevmezdim   evden de aldığım bir avuç şekeri ekleyip  belki  yüzlerce şekeri evimizin üst sokağında sosyal hizmetlerin çocuk esirgeme yurdunda yetişen  o küçük çocuklara götürüp paylaşırdım.  Onlarla oyunlar oynadıktan sonra evimize geldim. Annemler büyükleri ziyarete gideceğiz diye benide götürdüler o zamanlar gittiğim evlerde sıkılıp usansam da sesim çıkmadan herkesi dinlerdim konuştukları konular pek ilgimi çekmese de biliyormuş gibi bir söz söylerdim sen büyümüşte küçülmüşsün derlerdi bana gülüp  şaka yapıp beni severlerdi. Akşama kadar bu ziyaretler sürerdi ertesi gün bazı akrabalar da  bizlere gelirdi. Bayramın son günü ise annemin arkadaşları komşular tanıdıkların ziyaretiyle tatlı bir yorgunlukla  bayram biterdi.

          Şimdi ise  ...    bayramlar pandemik oldu ne  kurulan sofralar keyifli ne de o sohbetler neşeli  nerde o eski bayramlar...Herkesin bayramını kutluyorum büyüklerin  ellerinden küçüklerin gözlèrinden öpüyorum. İyi BAYRAMLAR..