İspanya işgale uğradığında, soykırım yaptığında devleti idare edenler dahil dua ve gözyaşı dökmekten başka bir şey yapmıyorlardı

Arap ülkelerinin Filistin diye bir derdi yoktur. İsrail'in yaptığı zulüm ve soykırım yanına kar kalacaktır. İran ve Hizbullah'ın göstermelik tehditleri hiç bir zaman eyleme geçmeyecektir.

İran'ın İsrail'e meydan okumaları göstermelik ve propaganda amaçlıdır. Cübbeli ve benzerleri Filistin'i kurtaracak Mehdi'yi ölene kadar bekleyecekler. Ama hiç bir zaman Mehdi gelmeyecek!

Şeyhler kerametlerini savaş zamanında değil barış zamanında göstermeye devam edecektir. Havada uçacak ama İsrail'e bir küçük taş atacak kuvvetleri olmayacaktır.

İslam dünyasında halk ise birkaç gün meydanlarda gösteri yapıp kendini rahatlatacak. Öfkelerini boşaltacaklardır. Böylece imanlarının en zayıf halini göstermiş olacaklar.

Eğer İsrail bombardımanından geriye Gazze diye bir şehir ayakta kalırsa Filistin sorunu belki devam edecektir. Kalmazsa ne Filistin diye bir devlet olacak ne de Arap krallarının kafasını meşgul eden bir Filistin Sorunu olacak! İsrail'in dediği gibi ölüm Filistin için kurtuluş olacak. Ayrıca bu yaşananlar dünyada bağımsız bir İslam ülkesi olmadığı göstermiştir. İslam dünyası celladından merhamet dileyen adam durumuna düşmüştür. Artık hiç bir İslam ülkesi ben güçlüyüm ben bağımsızım diyemeyecek! Gazze'nin ve Filistin'in umudu hacı hoca vaizlerin dualarına ve kadınların gözyaşlarına kalmıştır.

Bugün Filistin'de yaşananlar tarihteki İspanya İslam medeniyetinin yıkılışını andırmaktadır. Müslüman İspanya Batılılar tarafından işgale uğradığında, soykırım yaptığında devleti idare edenler dahil dua ve gözyaşı dökmekten başka bir şey yapmıyorlardı. Bugün de Gazze ve Filistin için yalnızca gözyaşı döküp duadan başka bir şey yapılmamaktadır.

Ey Müslüman Filistin düşmüştür! Herkese geçmiş olsun! Arap dünyasının başı sağ olsun. Vesselam!