Hüseyin GÜZEL

Hüseyin GÜZEL

Tüm Makaleleri

gazeteci-yazar

ERBÜLBÜL’DEN, SEYAL TANER’E

Seyal TANERİN dayılarından biri Ud, bir diğer dayısı Nabi HABERVEREN Bağlama, Mustafa ERBÜLBÜL ‘de Ritim eşliğinde. Urfa Ağzı müzik faslına başlarlar.

ŞAİRİN DUYUSU LALİKLER KUYUSU

Şanlıurfa, tarihi ve dini önemiyle öne çıkan bir şehirdir. Kadim kentte "Hz. İbrahim Peygamber'in" izlerini taşıyan birçok tarihi ve manevi mekân bulunmaktadır.

HASAN DİÇ, İNSANLIK HİÇ..!

Urfa’da herkese bedelsiz, yapmış olduğu yardımlaşma faaliyetleriyle, sevilen ve itibarı kırılmayan biri olarak herkesçe alaka görmektedir.

KARDEŞ KABELER...!

Helak olmamak için ne yapmak gerekir? Diye Hz. İbrahim Peygambere sorarlar. Hz. İbrahim'de; Dua etmekten başka yapılacak bir şey yok cevabını verir.

URFA’DA SEMAVİ SULAR

“Huzur Bulurum Balıklı gölde” eserinin Urfalı bestekârı Musa KALDI: Halkımız arasında sarılık hastalığına yakalanan çocuklar için, karpuz kabuğunu Balıklı

ÇUHADAROĞLU AĞ BALIK'TA

Bu kutsal mekanın önemi kaderi bağlı, evlenme yaşını geçen  kızları olanlar varsa , kaderleri açısın taliplisi çıksın. İşi kırık olan varsa, işi düzelsin..

DOĞUM ÇATLAĞINA ŞİFA, ULU CAMİ KUYUSU

Urfa kralı AĞBAR, cüzzam hastalığına yakalanır. Çaresiz kaldığı bir anda, halktan birileri Hz. İSA Peygamberin mesh ederse şifa bulacağını kral AĞBAR’ a söyler.

SEMAVİ SULAR  HAŞARİ ÇOCUKLAR ZİYARETİ

yeni ismiyle Kumlu Hayat Kahvesi olarak bilinen kahvenin avlusunda bulunan bu havuzun suyu halen halk tarafından çocukların bu rahatsızlıklarına karşı çare

ŞANLIURFA’DA  LALİKLER KUYUSU 

Beni İbrahim peygamber makamı bitişiğinde ki Lallikler Kuyusuna, üç Cum götürmüş. Peygamberler döneminden kalan bu kuyudan bana üç cuma su içirmiş

DEKANLIK  AZ  AHMET YILMAZ

Ahmet Hoca meslek Yüksek Okulundan içeriye adımını atar . Okulun içi de dışı da, Dokunsan dökülecek, atıl bir halde bulur

Popup Beyaz.Net