Bugün İstabul feth edildi daha dünyaya gelmeden peygamber efendimiz(S.A.V)hazretleri tafafından övgülerine mashar oldu.İstanbul'un ve denizlerin fatihi olan Fatih Sultan Mehmet....

Mehmet ikinci Murat'ın Hüma hatundan olma oğludur kültürlü zeki güçlü bir çocuk olup küçük yaşta bir sürü yabancı dil biliyordu.On iki yaşında tahta çıktı .

Tesirli bakışlarıyla etkileyici cesur bir savaşcıydı .Yirmi beş sefere katıldı .Daha dünyaya gelmeden hadislerle bahsedilen isimdi.

Fatih adını İstanbu'un fethinden sonra aldı artık O bir cihan patişahıydı 40 yaşında İstanbul'u feth etti.Buda O'nu sırrı mucizesiydi 40 rakamının sufilerin araştırdığı dikkat çetiği nokta bu olsa gerek Yunus A.S balığın karnında 40 gün durması, Peygamberimize 40 yaşında peygamberlik verilmesi, bir bebeğin anne karnında 40 günde oluşması,Nuh tufanın 40 gün sürmesi .Kırkları mucizesi O'na bulaşmış.Fatih Sultan Mehmet denizden feth etmiştir daha o zamanlardan bu emsalsiz savaşın hilesi sürer...40 gün önce ince ince tasarlanmış savaş planıyla ve 1453'te İstanbul namı değer tüm dünyanın ellerini ovuşturduğu planlar kurduğu Constantinopolis bizim Osmanlının oldu sonunda İSTANBUL ...

yedi tepeli şehir.. Cihan padişahımızın türbesi Fatih camiinin bahçesinde olup .Topkapı sarayında cübbesi ve ona ait bir çok şey bulunmaktadır. Ayrıca Kitabesi vardır o müzede sergilenmetedir..