Bakınız aylardır neredeyse her gün ve her cuma binlerce insan toplanıp toplanıp İsrail aleyhine sloganlar atıyor. Hiçbirine bir şey oluyor mu, hayır hayır.

Büyük Ankara Mitinginde "İsraille Ticaret'i Kes!" pankartı indiriliyor, sonra da "İsrail'le Ticaret Filistin'e İhanet" sloganı atan kadınlar miting alanından uzaklaştırılmaya çalışılıyor. ( bazı haber kaynaklarında gözaltına alındıkları iddia ediliyor)

Sorsan, provokatör der geçerler.

Oysa Herkes biliyor ki Türkiye ilk günden bugüne Filistin yanlısı ama İsrail karşıtı olmayan bir politika izliyor.

Oysa herkes gibi; "Kahrolsun İsrail!" şeklinde slogan atsalardı hem nalına hem mıhına vurmuş olur, herkesi memnun etmiş olurlardı.

Bakınız aylardır neredeyse her gün ve her cuma binlerce insan toplanıp toplanıp İsrail aleyhine sloganlar atıyor. Hiçbirine bir şey oluyor mu, hayır. Bir teki gözaltına alınıyor mu, hayır. Onca bağırıp çağıran milyonlarca insan arasında bir tekine, bir tek soruşturma açıldı mı, hayır.

Çünkü 6 aydır Türkiye'nin 81 vilayetinde ve neredeyse bütün ilçelerinde yapılan protestoların, atılan sloganların, okunan duaların büyük Ankara mitinginde açılan "İsraille ticareti kes!" pankartı ve "İsraille Ticaret Filistin'e ihanet" sloganı kadar etkili olmadı.

Büyük Ankara mitinginde açılan pankart ve atılan slogan bundan sonra Filistin için bir şey yaptığını sanarak meydanlarda toplanıp bağırıp çağıranlara kapak olsun.

Protesto neymiş, eylem nasıl yapılırmış, kime karşı yapılırmış, nasıl yapılırsa etkili olurmuş konusunda da herkese ders olur sanırım.

Dostlar pazarda görsüncülerle fincancı katırlarını ürkütmemek adına bin dereden su getirip bir şey yapıyormuş gibi görünenlere diyecek sözümüz yok.

Ne demişti şair; Allah herkesi iddiasından vurur.