Bekir hoca hicaza gitme hazırlığı yapar, eşten dosttan helallik alma turlarına başlar. olacak buya, o yılda hicaza gidecek

Asıl mesleği kendirci olan, Harran kapı cami imamı Bekir CÖMERT hoca, mevlit okur, cenaze yıkar, defin eder, nikah kıyar, bunlardan aldığı paraları sağ cebine, kendi şahsi parasını karışmasın diye sol cebine koyar. Sol cebindeki paraları, kefeni olmayanların, kefen ve defin masrafını bu paradan karşılar. kalan paraları da, dul, yetim, kimsesiz fakirlere bekletmeden anında dağıtır. Bekir hoca öldüğünde ceketinin sol iç cebinde fakir ailelerin isim listesi çıkar.
Bekir hoca hicaza gitme hazırlığı yapar, eşten dosttan helallik alma turlarına başlar. olacak buya, o yılda hicaza gidecek hacıların halen uygulanmakta olan paralarını bankaya yatırma emri çıkar.
Bekir hocada günahtır bende bankaya hacca gitme parasını yatırmam der, hicaza gitmekten vaz geçer.
Arkadaşları Bekir hocaya: Hoca sen parayı yatırma bir çocuktan gönder senin adına yatırsınlar, sen hac ziyaretinden geri kalma. bak yaşında kemale ermiş, gönder bu parayı çocuklar yatırsın derler.
Bekir hoca: hileyi şeriata mı bindirelim diyorsunuz. bende gitmem bankaya bu hac parasını da yatırmam der.
Ve de derken Hicaza gitme baş vuru işlem tarihide bitmiş olur. Herkes Bekir hocanın bu tutumuna üzülüp durur.
Az bir zaman sonra, Bekir hoca’ ya Diyanet İşleri Başkanlığından hicaza gidecek olan hacılara kafile Başkanlığı görevlendirme emri gelir.
Bekir Hoca o yıl, din görevlisi kafile başkanı olarak hac ziyaretini yerine getirmiş olur.
Başta dedik ya: KENDİRCİ BEKİR HOCA
İŞİMİZ KALDI ALLAH’A