Akşener 6'lı masada yalnız kalmış Mansur konusunda eli zayıflamış ve sonunda öfkelenip masayı terk edip gitmesi de IYI Parti'nin aleyhinde olmuştur.

MHP'den ayrılıp IYI Parti'yi kurarken el üstünde tutulan methiyeler dizilen Meral Akşener dünün ve bugünün muhasebesini yapmadıktan sonra IYI Parti'nin Kendisine doğru bir Rota bulması mümkün değildir.

IYI Parti ilk yanlışı kurucuları görevden alarak 80 il ve ilçenin yeniden kongre'ye gitmesiyle yapmıştır. Hatırlayacak olursanız o süreçte bazı teşkilatlar haksız yere görevden alındığı için Kayyum davaları açmıştı.

Eğer Tayyip Erdoğan bugün milliyetçiliği kullanıyorsa bu IYI Parti'nin milliyetçilik konusunda yetersiz kaldığının açık bir göstergesidir.

Bazı Parti Genel başkanlarının paraya kadına veya bir takım beklentiler konusunda zafiyeti vardır. Akşener'de benim param yok diyerek çıktığı bu yolda paralı adamları aday yapmış niteliğine ve niceliğine bakmadan önemli makamlar vermiştir.

Akşener'in kadın olması kendisine siyasi bir avantaj sağlaması gerekirken O daha çok partisinde erkeklere alan açmış ve onlarla birlikte yol yürümüştür. Manevi evladım dediği imamoğlu'nu sevmesinin tek nedeni partinin belediyeden sağladığı bir takım menfaatlerdir. Yoksa kimse kimseye durup dururken bu benim manevi oğlum demez..

Akşener kendi içindeki Sorunları çözmek istiyorsa başka partilerin IYI Parti'ye müdahalesine izin vermeden demokratik temayülleri işleterek Liyakat ve ehliyete göre partisini yeniden dizayn etmelidir. Bir seçimde bir milletvekili adayının bastım parayı aldım sırayı gibi çirkin sözleri sarf edecek insanları partide asla aday yapmamalıdır.

Değişim ve gelişim her Parti için yarar sağlayabilir ancak Dışarıdan bakıldığında eski hamam Eski tas denildiği zaman o partinin Türk milletine Umut olabilmesi de mümkün değildir.

Altılı masada birbirine benzemeyen partilerin başkanlık sistemi için bir araya gelmesi her ne kadar mantıklı olsa da bu mekanizmanın sağlıklı çalışmadığı bugün ortaya çıkmıştır. Yani altılı masa iktidara gelmiş olsaydı Allah muhafaza Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun neler yapabileceği konusunda memlekete vereceği zararı Düşünmek bile istemiyorum.

Ahmet Davutoğlu Ali Babacan ve temel karamollaoğlu'na toplam 35 milletvekili avantajının sağlanması büyük bir hata olmuştur. Sayın Akşener 6'lı masada yalnız kalmış istediğini yaptıramamış Mansur konusunda eli zayıflamış Ve sonunda öfkelenip masayı terk edip gitmesi de IYI Parti'nin aleyhinde olmuştur.

Bu gelgitler hem Sayın Akşener'in prestijini sarsmış hem de partinin oylarını yüzde 14'ten%10'a düşürmüştür. Şimdi iyi Parti'deki köstebekler yani tuzlu Kurular benim bu kitabın ortasından yaptığım eleştirilere bile tahammül edemeyecek "sana ne Otur oturduğun yerde" şeklinde bana ahkam kesecektir.

Bu ahkam kesicilerin en büyük özelliği doğru dürüst insanların partide bir yerlere gelememesi için hep ön kesmesidir. Bu tür zırtapozlar her partide vardır ve İşte biz bunlar yüzünden partilerden soğumuş durumdayız.

Sayın Akşener koltuğunun hakkını verip namusunu korumak istiyorsa genel idare Kurulunu toplayıp yapılan yanlışları masaya yatırmalı ve bunların telafisi için hiç vakit kaybetmeden gerekli önlemleri almalıdır.

O koltuklar Ahbap Çavuş ilişkisi içerisinde Sefa sürmek için değil memlekete ve Millete hizmet etmek içindir..