Kosova genelinde bizi bu sözde "Temsil Edenler" ne kadar temsil ettiklerini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Kosova'ya bir temel taşı attıklarını görmek isterdim...

Kosova genelinde bizi bu sözde "Temsil Edenler" ne kadar temsil ettiklerini hepimiz gayet iyi biliyoruz...

Kosova'nın Kuzeyinden başlayarak;güney,doğu ve batı bölgelerine kadar bir temel taşı attıklarını görmek isterdim...

Yoksa:Gilan, Priştine, Mitroviça, Vuştri,Yanova, Prizren ve Mamuşa gibi yerlerde bir şey yapıldı da ben mi göremiyorum ? Gören varsa lütfen söylesin!..

Bir yerlerden ceviz kabuğunu doldurmayan Küçüçük projeleri için para alarak "Kutlama veya Anma" toplantıları yapmak yerine acaba halkımız İçin daha büyük projeleri hayata geçirmek, büyüklerimizin isimlerini resmi kurumlara vermek ve ebediyete kadar yaşatmak daha önemli değil midir?..

Mutlaka daha önemlidir ama bunu yapmak için cesaret, bilgi, bilinç yürek ister. Atatürk'ü, Mehmet Akif'i Yahya Kemal Beyatlı'yı sevmek lazım.Çanakkale ruhunu yaşamak bilmek lazım...

SAĞLIK...

Hastalarımız tedavi için kapı kapı geziyorlar.Kanser hastalarımız ilaç alabilmek için çırpınıyorlar. Ağır hastalarımız ameliyat olmaları için yataklarda yatıyor ne çileler çekiyorlar ne soran var nede ilgilenen...

Eğitim....

Eğitim ki,atar damarımız, kaliteyi aratırabilmek için seferber olunması lazım. Eğitimsiz bir toplum artık düşünülemez.Bir toplumun geleceği eğitimden geçiyor. Bakıyorum gün bugün kitap sorununu sorun olarak görüyorlar...Hatta basılan kitaplarda bir sürü hatalar var hiç bir şekilde adam akılı bir çeviri yok. Yapılan çevirilerle Türkçeye’de yazık ediyorlar.

Yok efendim bugün modern ve bilgisayar çağı.Kosova'da özlikle Gilan'da Türkçe eğitim bitti.Bu öğretim yılında Türk öğrenci sayısında büyük düşüş görülmüştür.Bunu bitirenlerde protokolerde baş sırada... Buna dur denilmesi lazım.

Temsil Edenler nerede?

Resepsiyonlarda...

Protokol koltuklarında, kravatları rengarenk,sahte gülümsemeler...

Aynalı siyah gözlükler...

Gelen misafirlerimizi güler "sahte" yüzle karşılamaları...

San ki her şey dört dörtlük, yalnız kaldıkları zaman "bu böyledir, şu şöyledir"...

Uysal, Birlik-beraberlik yüzlerindeki makiyajları ve maskeleri sergilerler...

Yok öyle bir şey böyle olmaz...

Kutuplaşma son safhada..."Benden olsun,çamurdan olsun" mantığı ile hareket etmek bilinçli Toplumların hedef dışıdır.Biz ki üç kıtada at koşturmuş, üç kıtada medeniyetler oluşturmuş o muhteşem ecdadın torunları olarak bilinçli olmamız, bilinçli hareket etmemiz lazım.