iki kişi bir araya gelince konu Kosova Türkleri muhabbetine dönüşüyor. üçüncü bir kişi daha gelirse maalesef "sus gelen var ve muhabbetti değiştirelim" deniliyor.

Nereden Nereye...

HER GEÇEN GÜN BİRAZ DAHA SUSTURULUYORUZ!

Konuştukça dertler biraz hafifliyor gibi oluyor. İşte bir yumak haline dönüşmüş dertleri bir nebze de olsa hafifletmek için iki kişi bir araya gelince konu Kosova Türkleri ve sorunları muhabetine dönüşüyor. Ne var ki üçüncü bir kişi daha gelirse maalesef "sus gelen var ve muhabetti değiştirelim"deniliyor.

Halkına tepeden bakanlar malesef kendi menfaatleri nedeniyle acımasızca kendi çıkarlarını korumak için insanlar üzerinde farklı bir o kadar da çirkin algı operasyonları oluşturmaktalar ve Kosova Türkleri üzerine korku salarak susturulmuş duruma düşürmekteler.

Halk bu durum karşısında "çocuklarımız var eğitim görmeleri , hastalarımız var tedavi edilmeleri gerekir, onlara karşı ses çıkarır isek onlar bizi fişler sonra da bey babalarına adımızı verir ve bizi bu haklardan mahrum ederler” demekteler. Malesef Kosova Türkleri bugün bu duruma düşürülmüştür. Çoğulculuk, şefaflık taa dibe vurmuş durumda...

“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır “ sözü ne kadar güzel bir söz olsa da, balık baştan kokar olunca ne adaleti söyleyen ne de savunan kalır.

Bugün Evlad-ı Fatihan diyarında hiç karşılaşmadık sorunlarla karşılaşmış durumda olan halk bir takım odakların ve o odakların "baştakilere” ve “ o baştakilerin bir üst baştakileri" memnun etmek ve daha daha sonra bu üst düzeydekilere kendilerinin büyük ve doğru işler yaptıklarını ispatlama doğrultusunda raporlar düzenleyerek, yanlış yaptıkları ve kime hizmet ettikleri meçhul faaliyetlerini bu düzmece raporlarla halkın canına okuyarak ve arkada yüzyılların başarısını bir enkaza nasıl çevirdiklerine şahid oluyoruz.

Vatanperverleri,bayrak sevdalılarını, milli irade yolunda can verme yolunda her an hazır olan halkın can pervanelerini hünerleriyle kendi akıllarına göre demode edip kendi akıllarına göre devre dışı ettiklerini sanmaktalar.

Bu gidişatla korkarım ki bu kişiler bilinçli bir şekilde Kosova Türk Halkının şah damarını bilinçli bir şekilde keserek tarihin sayfalarına gömmeye emek veriyorlar.

Önümüzde ki sene yapılacak nüfus sayımlarında bu gidişatın olumsuzluklarını açıkça göreceğiz.

Bu vahim durumu tarih unutmayacaktır ve günün birinde bunu halkına yapanlardan hesap soracaktır. Kucaklayıcı, birleştirici, uzlaştırıcı olmaları beklenilen "baştakiler,baştakilerin-baştakileri sayesinde ne hikmetse halkın her geçen gün biraz daha nasıl ötekileştirildiğni ve nasıl susturulduğunu görüyorum.

Bu durumun böyle olduğunu bir örnekle göstermek mümkündür.Kosova Türkleri hakında sorunların dile getirilen sosyal medyadaki yazılar kimin tarafından paylaşımı yapılmış olursa olsun yapılan paylaşımları kaç kişinin beğenmiş olduğuna bi bakıverin. Beğenme cesaretini dahi kaybetmiş olan insanların bu durumda nasıl susturulduğu en iyi bir şekilde gösterilmektedir.

İnsanlar üzerinde oluşturulan olgu operasyonu kendini açıkça göstermektedir. Diğer taraftan yapılan paylaşmaların hikayeler bölümünde kişiler görülmediği için okuyanların sayısı epeyce kalabalık. Kosova da herkes ama herkes herkesi yakından takip ettiği biliniyor. Bu durum bize Kosova Türklerinin geldiği noktayı gösteriyor. Halk birileri yüzünden susturulmuştur...

Bunu yapanlar yine bizdendir başkasından değildir. Hepimiz de kimlerin olduğunu gayet iyi biliyoruz.Çünkü herkes geçim sıkıntısını nedeniyle yapılan açık fişlemeyi bilmesine rağmen susmak zorunda kalıyor. Bazıları ki sayıları kabarıktır "kusura bakmayın baştakiler kim kimi takip ediyor kim kimi beğeni yapıyor takip ettikler için beğeni yapamıyorum “ demekteler.