Sn Valim Son dönemlerde Valiler için acemi birliği seçilen Adıyaman ilimize hoş geldiniz. Başarılı olanlar Adana, Şanlıurfa birliklerine usta olarak sevk edilirken, durağan ve sakin bir dönem geçirenler ise geri hizmet mangalarında görevlendirilmektedirler. Umarım siz usta birliklerine sevk edilenler grubunda yer alırsınız.

İlk haftaki izlenimlerimizin bu yönde olduğunu söyleyebilirim. Son yıllarda Bürokrat ile Halk arasında uçurumlar olduğunu hepimiz biliyoruz.

Devletin en ulvi makamında ve devlet adamlığı sıfatınız ile bu uçuruma geçilebilir köprüler inşa edeceğinize inanıyoruz.

Adıyaman Nemrut dağından havalanan ve Fırat nehrine doğru süzelen Bir kartalı anımsatır bana.

Gövdesi Merkez ilçe, sol kanadı Kahta tarafından Diyarbakır'a sağ kanadı ise Besni tarafından Gaziantep'e uzanır.

Sn Valim ;

Son yıllarda kartalın sağ kanadını kırdılar.

Sayın Milletvekillerinin bizde Besni milletvekiliyiz diye samiyetten uzak söylemlerine rağmen Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana sadece son dönemlerde  TBMM de, Adıyaman Milletvekili sıfatı ile temsil edilemiyoruz. Ancak bu dönemde bile Besnili olarak Gaziantep'te Mehmet Erdoğan ve İstanbul'da Oğuz Kaan Salıcı ve Antalya'da  Dr Tuğba Varol Çokal olmak üzere üç Besnili TBMM de. Meclis üye sayısının 550, ülkedeki ilçe sayısının 919  olduğunu düşünürsek köklü bir siyasi geçmişimiz olduğu daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum.

Her yerde gururla söylerim

Besnililer gittiklere yere külfet değil nimet olurlar

İş olur aş olur Ekmek olurlar

Bazı ilçeler İl merkezleri için vazgeçilmezdir ;

Niğde için Bor

Balıkesir için Bandırma

Ordu için Ünye

Eskiden Adıyaman için Besni'de böyleydi. Ama şimdilerde bu hak sadece Kahta'nın oldu.

 Malatya'dan ayrılma ile başlayan Adıyaman ile giriştiği il olma yarışını kaybeden ve o yıllarda tamamlanmak üzere olan yer değişme işlemi neticesi

 büyük bir göç vermiş ve ekonomik gücünden çok şey kaybetse de bu gücünü farklı sektörlerle farklı illerde sürdürmektedir. Bunların en büyüğü Dünya markası MERİNOS Besni esnaflığının asilliği ve güzelliği ile tüm ülkeye nam salmıştır.

Son olarak Besni Adliye Binasının 1938 yılında yapılan eski hükümet konağı oluşu, yıllardır bitirilemeyen Çevre yolu viyadük yapımı, Besni-Gölbaşı yolu yapımı, Bir türlü bitmek bilmeyen Kültür ve Gençlik merkezi inşaatları kangren olmuşçasına çözüm beklemektedir. Bu vesile ile size Besnililer olarak hoş geldiniz diyor; Güzel anılar biriktirerek makul bir süre sonunda iyi bir usta birliğine atanmanızı diliyorum.

Bir Başkadır Bizim Besni Sevdamız