Sivil bir anayasa üzerinde 20 yıl aşkın bir zamandır çalışılıyor. Türkiye'nin sorunu anayasa değil, tıkanan adalet sistemi... Adalet tıkanınca ekonomi tıkanıR

Kırık bir parmakla dokunduğunuz her yer acır

Temel bir gün hastaneye gitmiş doktor bey çok hastayım, her yerim ağrıyor demiş.

Doktor neyin var anlat deyince, Temel, parmağımla başıma dokunuyorum ağrıyor,

ayağıma dokunuyorum ağrıyor, kalbime dokunuyorum ağrıyor,

karnıma dokunuyorum ağrıyor, her yerim ağrıyor doktor demiş. Yapılan tetkiklerde Temelin parmağının kırık olduğu anlaşılmış.

Kırık bir parmak dokunduğu her yeri ağrıtır; tıpkı kirli bir bezle silinen masanın gittikçe kirlenmesi gibi.

***

Sivil bir anayasa üzerinde 20 yıl aşkın bir zamandır çalışılıyor. Türkiye'nin sorunu anayasa değil, tıkanan adalet sistemi... Adalet tıkanınca ekonomi tıkanır, eğitim tıkanır sağlık tıkanır, yolundaymış gibi gördüğünüz her şey tıkanır...

***

Adıyaman'a gelince, malumunuz Emlak Konut birçok bölgeyi rezerv alan ilan etmiş.

Bu bu alanların içinde sosyal sigortalar İl Müdürlüğü binası ile Türk Telekom binası da var. Her iki kurumun da Emlak konutun çalışmalarından haberi yok yalnız. Şimdilik mahkemelikler.

Bir de Atatürk Bulvarı ve çevresinde rezerv alan ilan edilen yüzlerce konut ve iş yeri var. Emlak Konut bugüne kadar hiçbirisiyle muhatap olmamış, bu iş yeri ve konut sahiplerinden hiçbiri de çok istemelerine rağmen Emlak Konut'ta muhatap olacak kimseyi bulamıyır.

Kendi mülklerine nasıl bir bina yapılacak bilmiyorlar, kendi mülklerine yapılan binalar kendilerine ne kadara mal olacak bilmiyorlar. Emlak Konutun yapacağı şekilde ve kalitede proje de aynı olmak kaydıyla kendimiz yapalım binalarımızı diyorlar, ciddiye bile alınmıyorlar.

Çünkü ortada kırık olduğundan dolayı acıyan bir parmak var ve dolayısıyla dokunduğu her yeri acıtıyor.

Ağrımayan başımız göğsümüz sırtımız kırık bir parmağın tedavi edilmemesinden dolayı gittikçe ağrımaya başlıyor.

Şehrin insanları kaale alınmıyor.

Şehrin insanları muhatap olacak kimse bulamıyor.

Şehrin İnsanları nasıl bir mimari ve proje ile bina yapılması isteniyorsa biz yapalım diyorlar ama kendilerini dinleyen olmuyor.

Adaletin tıkandığı ve dolayısıyla her yeri acıttığı yer tam da burasıdır. Vatandaş hakkını hukukunu dahi arayamıyorsa orada bir sistem sorunu değil, sistemsizlik sorunu vardır. Bu sorun aşılmadıkça ve hıyarını uzatan herkese tuz ekleyen birileri oldukça yaramız kanamaya devam edecek demektir.