PANDEMİ'de, tek hastanenin acısını hep birlikte yaşadık, yatak sayısı, çalışan sayısının yeterli olmaması birtakım sıkıntıları beraberinde getirdi

100 yatak kapasiteli 82. Yıl Hastanesi ve 315 yataklı Devlet Hastanemizi kapatıp yerine, şehrin bir ucuna yapılan 400 yataklı hastanemizin hizmete girmesinin üzerinden 10 yıl geçti.

10 yıldır tek hastane olarak hizmet veren 400 yataklı hastanede, kısa bir dönemden sonra hizmetlerde sıkıntılar başlarken, acil servisin tek olması zaman-zaman birtakım kargaşalara, sürtüşmelere hatta yaralamalı kavgalara neden oldu.Ayrıca gidiş-gelişler sorun olurken,araçlara park yeri bulmak günden güne sorun olmaya başladı!

PANDEMİ döneminde, tek hastanenin acısını hep birlikte yaşarken, yatak sayısı, çalışan sayısının yeterli olmaması birtakım sıkıntıları beraberinde getirirken hizmetler aksadı, ameliyatlar, tedaviler hep ileri tarihlere ertelendi!

10 yıl önce 400 yataklı hastane hizmete girerken, 82. Yıl ve Devlet Hastanesini kapatmayın, yıkmayın denildiyse de; O dönemin siyasileri “Hiç merak etmeyin biz sağlık hizmetlerinde 2023 hedeflerini bugünden yakalamış durumdayız. Hem size Devlet Hastanesin yerine 150 yataklı modern bir hastane yapacağız endişeye gerek yok.” Denildi!

Denildi, denildi de 150 yatak kapasiteli Devlet Hastanesinin temeli ancak bir yıl önce 9 yıl sonra atıla bilindi!

Bu dönem içerisinde nüfusu bizden az olan ISPARTA’YA 755, YOZGAT’A 475, KÜTAHYA’YA 510 yatak kapasiteli “ŞEHİR HASTANESİ” yapılıp yatak sayıları bizi geçerken, 600 bin nüfuslu ELAZIĞ’A 1038 yatak kapasiteli “ŞEHİR HASTANESİ” yapıldı, nüfusu 635 bin olan ADIYAMAN'IN yatak sayısı 1402 de çakılıp kalırken, ELAZIĞ'IN yatak sayısı 3160 oldu!

Şimdi de “HER KAFADAN BİR SES GELMEYE BAŞLADI.” Daha “MÜSİAD” IN yapmak istediği 100 yataklı FİZİK TEDAVİ HASTANESİNE yer tahsisi yapamayanlar, ADIYAMAN'A 750 Yatak kapasiteli “ŞEHİR HASTANESİ” yapacağız diyor. Birileri de ALTINŞEHRE 300 yataklı hastane yapacağını müjdelerken, tutarsızlık devam ediyor, bir diğeri de ALTINŞEHRE 50 veya 75 yataklı acil durum hastanesi ile birlikte KARADAĞA 150 yatak kapasiteli FİZİK TEDAVİ HASTANESİ yapılacak diyebiliyor!

Bir belirsizlik, bir tutarsızlık, sorumsuzca politik açıklamalar başını alıp giderken olan sesi-sedası çıkmayan ADIYAMAN'A oluyor!

Yıkıldıktan 9 yıl sonra temeli atılan ve halen temel seviyesinde olduğu belirtilen 150 yataklı Devlet Hastanesi 500 günde bitirilecekti, ancak” PARDON” denildi, kusura da bakmayın falan-filanda denilmeden bir 500 gün daha uzatıldı. 2025 yılının ortalarına doğru bitecek deniliyor!

10 yıldır bekliyoruz, şimdide bekleyip göreceğiz!

AMAN HA!...SİZ HİÇ MERAK ETMEYİN CANINIZI FALANDA SIKMAYIN,

BİZ ADIYAMANLI OLARAK BEKLEMESİNİ İYİ BİLİRİZ. BİR 500 GÜN DE SİZİN HATIRANIZ İÇİN BEKLERİZ!