Görecek günler var daha aldırma gönül aldırma diyordu dizelerinde şair.

Fakat ne gördüğümüz günler güzel oldu öyle sanıyorum ki bu gidişatla nede göreceğimiz günler güzel olacak.

Her geçen gün zorlaşan hayat şartları karşısında her yönüyle daha da güçlü olmamız gerekmektedir.

Hayatı taşınması mecbur olan çok ağır bir yük, kendimizi ise o yükün altındaki bir hamal olarak ele alırsak, yolumuz uzun yükümüz ağırdır.

Peki, bu uzun ve zor yaşam maratonunda hayat karşımıza hep eli semerlilerimi çıkaracak? Yâda biz hep eli semerlilerimi gidip bulacağız?

Biz mi sırtımıza semer ararız? yâda semer sahiplerimi bizi arar bulur bilmem ama, semeri elinde taşıyanlar kadar semeri sırtında taşıyan bizlerde suçluyuz.

 Hepimiz toplumsal düşünüp toplumsal hareket etmediğimiz sürece zor olan yaşamı kendimize daha güçlü kılacağımıza emin olmalıyız.

Ama ne zaman bireysel düşünceleri bir kenara itip ben yerine biz olarak düşünür ve yaşarsak işte o zaman her şey daha farklı olacaktır.

Atalarımız boşuna söylememiştir bir elin nesi var iki elin sesi vardır diye.

 Bizlerde kendimizi daha iyi ifade edebilmemiz ve bazı haklarımızı ala bilmemiz için kesinlikle birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekmektedir. Lakin geç gelen adalet bile adaletsizliktir.

Şayet bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetiyle hareket edersek şunu da unutmamalıyız ki, o yılan yaşamını bin yıl sürdüre bilmesi için mutlaka senide başındaki düşüncelerle birlikte yutması gerekmektedir.

O yılan yasaklarıyla kanunsuz kanunlarıyla bizi yutmadan gelin hep birlik olalım ve geçte olsa yılanın başını biz ezelim.

                                                                                  Sevgi ve saygılarımla