BİR ŞEHRİN YOK OLAN HAYELLERİ VE MİMARLARI KAHROLAN TARAFTARIN ORTAK SESİ

Y.Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, takımı yoğun bakımda cihaza bağlı ve kaderine terk edilmiş bir şekilde almıştı. Yani mangalda kül bırakmayan memleket sevdalısıyım ölürüm Malatya ve Malatyaspor için edebiyat ve siyaseti yapan kâğıttan kahramanların sustuğu zamanlarda.

Hani o zamanlar bu kâğıttan kahramanlara mikrofon uzatsanız, ben yatırımcıyım ben siyasetçiyim ne anlarım futboldan spordan derlerdi. Sözlerinde doğru olan ve samimi söyledikleri tek bir şey vardı oda yatırımcı olmaları. Evet, bu kâğıttan ve muşambadan Memleket sevdalıları gerçekten yatırımcıydı hemde çok büyük.

İçerisinde Memleket sevdası ve cebinde parası olan her Malatyalıyı rant sağlamak ve siyasette bir yere gelebilmek için Dernek, STK, havada ve karada, defalarca yere yatırdılar. Hatta yerden yere vurdular.

Siyasetini yapan, koltuğunu kapan, ihalesini ve yatırımını yapan yol ve yolunu aldı gitti. Aksi halde, hesap soran sorgulayan olsalardı, durum eminim böyle olmazdı.

Hatta eski Malatyaspordan Yeni Malatyaspora kadar başkanlık yapmış isimler arasında en rahat hesap soracakları isimdi Adil Gevrek. Hani Adil Gevreğe hesap soramayan diğer başkanlık yapmış kişilerin kapısının önünden geçemezdi.

Hiçbir zaman duruşunu değişmemiş başkandan ziyade bir tarafdar gibi duran bir kişiliğe sahipti Adil Gevrek, yani dümdüz bir insan kibirsiz ve egosuz. Ama futbol başka şeyler bekliyor, yani anlayacağınız futbol sadece sahada futbolcuların oynadığı bir şey değildi. Bazen başkan ve yönetimde oynamalıydı şehrin yüreğine, taraftarın kalbine ve bazen de hakkın olan için federasyonun üzerine. Ama maalesef Sayın Gevreğin ekibinde böyle bir ruh hiç oluşmadı. Özellikle de bu sezon.

Evet, Sayın Adil başkan takımı yoğun bakımda cihaza bağlı ve kaderine terk edilmiş bir şekilde almıştı. Kan verdi can verdi ve öyle böyle Süper Lige getirdi. O zamanlar canı gönülden tebrik ettik ve tabiri yerindeyse avuçlarımız parçalana kadar alkışladık Sayın Gevrek ve ekibini.

Sayın Başkan Ya bu gün, ya bu gün ne yaptın? Can vererek, Kan vererek hayata döndürdüğün Y.Malatyasporu, taraftarını ve tüm Malatyalıları ekibinle birlikte 280 km hızla ezdin geçtin ve öldürdünüz.

Sizin kadar suçlu olan kişiler var başta Ak Parti, MHP ve Chp Millet Vekilleri, hepsinin il başkanları, Belediye Başkanları ve bütün odalar. Ya size destek olmadılar ya size hesap sormadılar. Sonuç itibariyle sizin kadar suçlular.

Sahi sözüm ona o şehrin abla siyasetçisi vardı. Bakanı vardı. Demekki bu işler bakanla olmuyor birazda gören olmak lazım.
Hem sayın başkan bizim süper lige gelirken hasbel kader şampiyonluklar yaşadığımızı tamamen şansla buralara kadar geldiğimizi, hatta Avrupa’ya gitmemizde bile şansın çok büyük faktör olduğunu, bu şekilde daha da gidemeyeceğinizi, sahi ekibinizden kimse size söylemedi mi? Acaba.

Evet, şuan Yüzde Birde olsa Ligde kalma şansımız var. Ama kalsak da düşsek de bu yazı ve düşüncelerimde hiçbir şey değişmeyecektir. Hatta imkansızı başarıp bu noktaya getirdiğiniz gibi, bir imkansız daha gerçekleşirde ligde kalırsak, hani şu şans melekleri yine bizimle, yada sizinle olurda, biz son hafta yenersek, filan filanı yenerse, filanlarda berabere kalırsa, şu ptt ligine ve süper lige geliş sahnesi tekrar olsa bile, emin olun sadece karşılıksız memlekete gönül verenlere, cebindeki son harçlığıyla yada mutfağından kısarak maça, deplasmana gelen taraftar ve maç günü yemek satan lokantacı, fırıncı ve seyyar satıcılar adına çok sevineceğim.

Hani Üç büyükler gelince çevre illerden taraftar geliyordu otelci, benzinci, kasap, manav vel hâsıl bir şekilde sahada siz hariç herkes kazanıyordu ya, onlar için sevineceğim. O bölgede amatörde oynayıp da hayalinde Malatyaspor forması giymek olan genç kardeşlerimiz içinde çok sevineceğim.

Biz gurbetçilere gelince, Malatyaspor olmasa da birileri bir yerlerde bir şey olsun diye ne bileyim muhtar, meclis üyesi, yada bir yerde şef, bizler onlarla derneklerde Malatyacılık oynamaya devam ederiz…
YUSUF ÖZPOLAT

Fotoğraf açıklaması yok.