Mahmut ONBAŞI; her gün sabah namazından sonra, gün doğuşuna kadar büyük bir titizlikle arabasını gıcır gıcır edecek şekilde yıkar.

Mahmut ONBAŞI 1960’larda Urfa köprü başında Olimpos marka otomobil ile şehir içi taksicilik yapmaktaydı. Mahmut ONBAŞI; her gün sabah namazından sonra, gün doğuşuna kadar büyük bir titizlikle arabasını gıcır gıcır edecek şekilde yıkar. Temizlik işi bitince de direksiyon başına geçip gelecek kısmetini bekler. Mahmut ONBAŞI, yine günü birlik arabasının yıkama işini  bitirince direksiyonun başına geçer, kurutmak için kullandığı temizlik bezini de  direksiyonun üstüne serer.   Arabanın içinde yüzünü kıbleye çevirir, iki elini açarak  Allah’a Ahilik duası eder.
                Mahmut ONBAŞI duasında;  “Yarabbi bana hayırlı kısmet, hayırlı kazanç, bol rızık, geniş bereketli bir kısmet kapısı açıp, hayırlı müşteriler nasip edesin” diye duasını bitirmeden, arabanın arka kapısını birileri tıklatarak,  “Mahmut usta boş musun?” diyerek seslenir. Mahmut usta hemen dikiz aynasından geriye bakar. Gömlek yakasının  dört düğmesi açık, göğüs cebinde samsun sigarası, boynunda kolyesi , parmağı gümüş yüzüklü memleketin sayılı isim yapmış kahramanlarından önde gelen ŞER biri. Mahmut usta hemen korku içinde arabadan inerek, roket hızında arka kapıyı açarak. “He ya ağam, boşum. Nere dersen emri olur.” Der.
                Mahmut Onbaşı’ya “Hele Akçakale tarafına bi sür, köye doğru.” der. Mahmut usta sesini etmez. İstenilen köye gelince, Müşteri Mahmut ustaya “Sen beni bekle. Ben Geli yem.” der. Mahmut ustanın müşterisi iki, üç saat  sonra gelir. Mahmut ustaya, “ Arabanı Harran da ki köye doğru bi sür hele.”  Mahmut usta korku içinde le havle çekerek yola koyulur. İstenilen köye gelince müşterisi yine Mahmut ustaya, sen beni bekle, Komutu verir. Mahmut usta bir, iki saat dışarda müşterisini bekler.  Bir ara kahraman müşterisi içerden seslenir “Mahmut Usta tamam, tamamdır sen gidebilirsen.” diye seslenir.
              Mahmut usta sessizce arabayı çalıştırır. Köyün çıkışında  arabanın yüzünü kıbleye taraf çevirerek durdurur. İki elini Dua eder şekilde açarak , Allah’a şöyle serzenişte bulunur;  “Ya Rabbim ben sabah dua ederken, iyi bil iyem. Siye duamda  dedim ki , biye hayırlı bir kısmet ,bol kazanç, geniş rızık,  hayırlı müşteri, Bol geniş kısmet gönderesin duasında bulunduğum çok çook iyi aklımda. Ya Rabbim ben siye duamda ne vakit  dedim ki, bana bu hayduttu  gönder? Ben bu  sabah dua ederken, beni iyi bil iyem, benim ağzımdan bunun adı çıkmadı. Ben dua ederken bu şer cephesi hiç aklımın ucundan da geçmedi. Ben senden  bu şer cephesini hiç istemedim ki.  Ben siye ne vakit dedim ki bunu biye gönder? He Yarabbi  sen çokça iyi bilirsen ki ,ben bundan para da isteyemem. Hem sende iyi bilirsen ki bu Şer kulun parada vermez.  Şimdi akşam akşam ben bu  çocuklara ne alım?  Sende vermedin,  kulunda vermedi.  Şimdi biriniz desin ben bu hakkımı kimden alım? Mahmut ONBAŞI kızarak memleketten ayrılır, İstanbul Sofular ’da Urfa Cesur jet Turizm firmasında katiplik eder. 
              Mahmut Onbaşı’nın koyduğu bu tavır, günümüzde yapılacak olan, seçim şeklini akıllara getirmiş oldu. Bizlerde halk olarak Mahmut ONBAŞI gibi temenni ve dileklerimiz  budur ki, Sayın Cumhurbaşkanım ,ilimizde bilim adamı düzeyinde On bir dil bilen, yedi dili ana dili gibi konuşan, Dünya’da ilk olarak DÜNYA TOPRAĞI NOBEL ÖDÜLÜ alan  Sayın Ahmet Ruhi MERMUT. 
                    Yedi yıllık Tarım İl Müdürlüğü hizmet süresince tarımın farklı alanlarında en az beş defa model seçilen, iki yıldır denizi olmayan Urfa’dan  TÜRKİYENİN % 50 BALIK İHTİYACINI KARŞLAYAN Ahmet Ruhi MERMUT Hocanın Asistanı Sayın Dr. Murat ÇAKMAKLI. Siyasiler Selam Durun! “Mustafa Kemal Paşa Geliyor”( Eski) Dokuzuncu Kol Ordu Komutanı Mustafa Kemal ALATAŞ.  
 Dünya Modelistlerinden Sayın Faruk SARAÇ. Şanlıurfa’nın fahri Kültür Bakanı Müzik İmparatoru Sayın İbrahim TATLISES. Ayrıca; ULUSLAR ARASI  İLETİŞİM TELLERİ İZELASYON PATENT SAHİBİ Harran Üniversitesi (eski) Rektörü İbrahim Halil MUTLU,  TEMA Vakfı Temsilci, Harran Üniversitesi Tarımsal Alt Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi  sayın Prf. Dr,  Ali Rıza ÖZTÜRKMEN. Ulusal iş İnsanı, Halk bilimcisi Eczacı Sayın Vedat DOĞAR. Beyoğlu Belediye Başkan yardımcısı  Kahramanmaraş depreminde ilk Hizmet öncüsü Sayın Avukat Yusuf ULUTAŞ, Sayın Turgut Özal tarzı teşkilatçı ŞUTSO eski Başkanı sayın HALİL PELTEK, Gastronomi, TSM solisti , Ulusal Dış Mekan Çekim, Araştırmacı gazeteci ,TV Program yapımcısı Sayın İbrahim Halil ÇUHADAROĞLU. İŞ İNSANI -SİVİL TOPLUMCU- (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Sayın: Asuman Cevahir YAZMACI. Ticaret ve Ekonomi Kulübü İl Başkanlığı ve de MİSiAD Yüksek İstişare Kurulu üyesi  Sayın: Bülent SUNAY gibi bu devasa  değerler kadrosu, hem bizlere, hem de ülkemize hizmetler taşıyacaklardır. Elbette; YÜCE MECLİS KÜRSÜSÜ  ÇAPRAZ AYAKLI  ACI KAHVE KÜRSÜSÜ DEĞİLDİR. Milli Manevi görüş ufku olan erdemler bekliyoruz ki  HER DOĞAN  ERDOĞAN OLMALI.
              Sayın Cumhurbaşkanım bizilerin, sizlerden temenni ve dileğimiz, sizden sonra hakkını kimden alacağını bilmeyen, Mahmut ONBAŞI gibi vatandaş olmak istemiyoruz...!  KURTARICIMIZ BAŞTA SİZLER VEDE BU DEVASA HİZMET CAMİASI OLSA GEREK.!  Köylü Zihniyetiyle Şehir İdare Edilirse, Şehirde Köy olur derler. Mahmut ONBAŞI Memleketi, bizlerse Ülkemizin  AK Partisini terk etmek istemiyoruz.!

 Başta Dedik ya :  AKLIMIZA DÜŞTÜ CUMHURBAŞKANI MAHMUT ONBAŞI ….!