Prof. Dr. Orhan Türkdoğan ; Ülkemiz ve milletimizin çözüm bekleyen meseleleri ile ilgili çare sunmayı kendisine ülkü edinmiş bir bilim fedaisi idi.

Milletçe tüm acısını iliklerimize kadar yaşadığımız 6 Şubat Asrın Depreminin yıldönümüne 4-5 gün kala, Türk sosyolojisinin duayen isimlerinden 12 Eylül’de MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılanmış Türk Milliyetçiliğinin Büyük İsmi TBMM Onur Ödülü sahibi ve Hocaların hocası Prof. Dr. Orhan Türkdoğan hocamızı, ertesi günü ise Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi "Helalleşmek mahkemede dava kazanmaktan daha üstün olmalıdır. Çünkü her yasal hak helal değildir ve olamaz" diyerek toplum hayatımız için elzem bir hakikatin altını çizen Alev Alatlı hocamızı Hakka uğurladık.

TÜRKDOĞAN BİLİM FEDAİSİ iDİ

1 Şubat 2024 tarihinde Hakka yürüyen Prof. Dr. Orhan Türkdoğan hocamız; Ülkemiz ve milletimizin çözüm bekleyen meseleleri ile ilgili çare sunmayı yol göstermeyi kendisine ülkü edinmiş bir bilim fedaisi idi.

Hep okumuş, hep araştırmış ve bunun neticesinde bizlere rehberlik edecek, ışık tutacak muhteşem eserler ortaya koymuştur.

70 yaşından sonra bilgisayar kullanmayı öğrenen hocamız, yaklaşık 4500 ciltlik şahsi kütüphanesini Kasım 2009’da Giresun Üniversitemize bağışlamıştır.

Ardında çok sevdiği milletine ve vatanına onurlu mücadele ve şerefli bir hayat sonunda bıraktığı eserleri ve öğrencileriyle bilim ve düşünce hayatında iz bırakan ve izini şerefle takip edeceğimiz Prof. Dr. Orhan Türkdoğan hocamıza Cenab-ı Haktan rahmet, ailesine, sevenlerine, camiamıza, milletimize başsağlığı diliyorum.

ALEV ALTATLI EĞİTİMCİ VE ENTELLEKTÜELDİ

2 Şubat 2024’te de “Ben esas itibarıyla Türkiye için yazarım. Türkiye için yazan birisiyim ve kendimi Batı'ya beğendirmek umurumda değil.” diyen Yazar ve Eğitimci ve Entellektüel Alev Alatlı hocamız Hakka yürüdü.

kendisinin de ifade ettiği gibi entelektüel birikimi, bu vatana ve bu millete olan bağlılığı, sevgisi, geçmişimize ve medeniyet değerlerimize olan inancıyla düşünce ve fikir ve hayatımızda çok derin izler ve kıymetli eserler bırakarak ebediyete intikal etti.

“21. yüzyıl zor bir yüzyıl. Üstümüze geliyorlar dört bir taraftan belli, geç bile kaldılar gelmekte, bana sorarsanız, daha doğrusu biz geç öğrendik geldiklerini.” diyerek karşı karşıya olduğumuz tehlikeyi tespit edip ifşa eden hocamız şu sözü ile de bütün insanlık için kurtuluşun örneğini göstermiştir.

“Bu dünyaya Amerika'nın şedit dünya görüşü değil de Osmanlı'nın adaleti önceleyen muti dünya görüşü hakim olsaydı, gezegen bu hale gelmezdi.”

Alev Alatlı hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

6 ŞUBAT DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLERE RAHMET DİLİYORUM

6 Şubat depremlerinde yitirdiğimiz deprem şehidlerimizi rahmetle anıyor yakınlarına ve milletimize tekraren başsağlığı diliyor, aynı gece idrak edeceğimiz Miraç gecesi hürmetine Rabbimizden ülkemizi ve milletimizi her türlü kazadan, beladan, afetten muhafaza eylemesini, yükselişimize ve yeniden dirilişimize, vesile kılmasını niyaz ediyorum.

Peygamber Efendimiz (asm) buyurmuşlar ki: “Alimler, yeryüzünün kandilleridir.” “Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir.”

Daha önce ahirete irtihal eden tüm değerlerimizle birlikte her iki müstesna münevverimizin de mekanları cennet, makamları âli olsun.

Tüm şehitlerimize, ahirete intikal eden canlarımız ve Cenab-ı Hakkın rızası için El-Fatiha.