GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Sayın Zeynel Abidin KIYMAZ ve de Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamit ÖZPOLAT, Genel Başkanı Yardımcısı Sayın Mehmet TAŞ, Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Yılmaz ÇOBAN, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Başdanışmanı Sayın Serdar Erdoğan YILMAZ,  Güvenlik Başdanışmanı Nedim ÖZATA , Sivil Toplum İlişikler Danışmanı Sayın Bahattin ÖNER İle Kahramanmaraş İline bağlı Andırın ilçesi BAŞKONUŞ yaylasına tanıtım amaçlı üç günlük bir gezi yaptık. Hava, yağmurlu, sisli olmasına rağmen bir noktadan birçok güzellikleri gördük.

          BAŞKONUŞ yaylasının çevresinin tamamı tabii manzaralı bir tablo. Yiyecek içilecekler her şey organik, saf ve katıksız.  Yalınızca su, ekmek ile beslenilse bile"Elhamdüllilah" denir.  İklimi nefes ve iç açıcı, spor ve kayak için muhteşem. BAŞKONUŞ Yaylası hemen hemen tabiatta ki her türlü kuş seslerinin duyumu sanki ikinci bir  lisan gibi insana kuş dilini öğretmekte.  Bestekârlar, ressamlar, şairler için bulunmaz duygu dolu bir ortam havası sunmakta. BAŞKONUŞ yaylasının böyle bir güzelim tabiat yanı olmasaydı belki de milli ve manevi şairimiz Abdürrahim KARAKOÇ şair olmazdı. Bizlerinde bugün Abdürrahim KARAKOÇ 'a, ŞAİRİM, ŞİİRİM SEN VARSIN diyemezdik!         

                                                                        

                                               SEN VARSIN

                      Gönül tezgahında şiir dokudum,

                      İlmik ilmik nakışında sen varsın.

                      Aşk yolunun kanununu okudum,

                      Madde madde yokuşunda sen varsın.

                      Hep senin renginde görünür bahar.

                      Yaprakta yeşilin gülde kokun var.

                      Yama yayam kalbimdeki yaralar,

                      Sıra sıra dikişinde sen varsın.

                      Öz suyusun hayat denen şişenin.

                      Nedenisin keder ile neşenin.

                      Sevda cephesinde şehit düşenin,

                      Donuk donuk bakışında sen varsın. 

                                             

                                  BAŞKONUŞ Yaylası şair, yazar, kültür, sanat, bilim, fikir adamı otağı bir ruhun var olunduğunun bizlere seçkin kanıtıdır. Sayın Muhsin YAZICIOĞLU gibi büyük bir yüce değerin buralarda yaşamış olması kafi kanıt. Baştan başlayarak, BAŞTAN KONUŞ BAŞ KONUŞ yaylasında olimpik, kültür, sanat çalışması yapılmalı. Sanat ruhlu değerler yaylası olmalı.