20 Şubat 

İyi pazarlar. 


Yoğun bir hafta ardından tekrar birlikteyiz. Bu hafta Türk Çek ilişkileri açısından en renkli etkinlik şüphesiz İstanbul’da gerçekleştirilen Fenerbahçe Slavia Prag maçı idi. Sarı Lacivertli takımımızın maalesef 3-2 kaybettiği maçın rövanşı önümüzdeki hafta Prag’da gerçekleşecek. 

Çok soru aldığımız için belirtmek istiyorum. Pandemi sınırlamaları nedeniyle Slavia takımı seyirci kotasını sponsorlara ve mevsimlik bilet alanlara ayırdığı için bu maçın bilet satışı yapılmıyor maalesef. Takımımıza şimdiden başarılar diliyoruz. 

Bu hafta içerisindeki diğer etkinliklere göz atarsak 
Ülkemizde üretilen halıları Çek Cumhuriyetine ihraç eden başarılı işadamlarımızdan Sayın Murat Aslan’ı Rug Point adlı şirket merkezinde Eşim Beyhan hanımla  ziyaret ederek, ihracatımıza katkıları için teşekkür ettik.

Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan başarılı işadamlarımızdan Sayın Burak Öymen Sefaretimizi ziyaret ederek biz ve Elçi Müsteşarımız Sayın Behiç Hatipoğlu ile fikir alışverişinde bulundu. Bizimle aynı zamanda TBMM’de İstanbul’u temsil eden Büyükelçi Sayın Onur Öymen’in oğlu olan misafirimiz babasının 80’li yıllarda Müsteşarlık yaptığı Sefaretimizde anılarını tazeledi.

Azerbaycan Student Network Grubu'nun muhteşem yorumuyla seslendirilen Türk Marşı, Prag Cumhuriyet Meydanı'nda büyük bir ilgiyle izlenmişti. Sosyal medyada paylaştığımız görüntüler çok ses getirdi. 

Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Çek Cumhuriyeti'nde sürdürmek üzere Prag’a yerleşen öğrencilerimizden Sayın Çağla Nur Çetin  bizi ziyaret ederek tavsiyelerimizi aldı.

Türk Hava Yolları Bayan Voleybol takımı, CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. ve son hafta maçında 15 Şubat Salı gecesi deplasmanda Çekya'nın Dukla ekibiyle karşı karşıya geldi .

Türk Hava Yolları Bayan Voleybol takımımızın Çekya'nın Dukla ekibiyle ülkenin 5. Büyük şehri Liberec’te karşılaştığı maça takımımıza destek vermek için kızım Ecehan ile birlikte gittik.  Müsabakayı Liberec Bölge Valisi Sayın Martin Puta ile birlikte izledik. 2-0 mağlup iken skoru 2-2’ye çeviren kızlarımız çekişmeli son seti de 15-10 kazanarak deplasmanda oynadığı maçı 3-2 galip bitirdi. Kızlarımızı, tüm hoca ve idarecilerini yürekten kutluyoruz.

Uzun yıllar yaşadığı Prag’a ziyarete gelen Türkiye Bosna Sancak Derneği Başkan Yardımcısı Sayın Zulfi Koç ağabeyimiz sefaretimizi ziyaret ederek güncel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında Prag'da bulunan İstanbul Esenler Kazım Karabekir İlkokulu Müdürü Sayın Memduh Ceylan, bizi  ziyaret ederek keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Bu yıl ürettikleri 20 milyon maske ile tüm engelleri aşarak büyük başarı elde eden Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Egitim Meslek Okulu Müdürü Sayın Bünyamin Kurt başkanlığındaki Erasmus heyeti Sefaretimizi ziyaret ederek bize ürettikleri maskelerden hediye ettiler.

Uzun seneler Çek Cumhuriyeti siyasetinin önde gelen yöneticilerinden biri olan Sayın Av. Vojtech Filip, iş insanları Sayın Hana Spoladore ve Sayın Ekaterina Varholova ile Sefaretimizi ziyaret ederek biz ve Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt ile birlikte yeni spor giyim markaları No Panique hakkında istişarelerde bulundular.

Çek Bankacılık sektöründe uzun yıllar yöneticilik yaptıktan sonra makina üretim sektöründe ülkenin önden gelen gruplarından biri olan Skylimit Industry firmasını kuran Sayın Michal Bakajsa bizlerle görüşerek ülkemizle işbirliği potansiyellerini değerlendirdi.

Tekstil ve hazır giyim sektöründe İzmir ve Ege bölgemizde başarılı projelere imza attıktan sonra gençlik yıllarını geçirdiği Çek Cumhuriyetine bir ihracat hamlesi başlatan Deqa giyim firmasının kurucusu Sayın Hakan Doğan ve farklı ülkelerde başarılı inşaat projeleri gerçekleştirilen Azur Group Eu Çekya Genel Müdürü Sayın Yusufcan Uysal Büyükelçiliğimizi ziyaret ederek tavsiyelerimizi aldılar.

  Yüzde 90 görme engeline rağmen azmi ile ile engelleri aşan gençlerimizden biri olan ve Erasmus+ Programı kapsamında Çekya’nın Olomouc şehrinde eğitim gören İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji öğrencisi Sayın Yunus Emre Baran’ı ağırladık ve misafirimizin örnek başarısını tebrik etti.

18 Mart şehitlerimizi milli marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle Perdubice şehitliğinde düzenleyeceğimlz tören hazırlıklarımız sürüyor haftaya sizlerle detay paylaşacağız 

Kalın sağlıcakla