Yani adamların işi yok da tüm dünyaya çip imal edip ekonomileri için pahalı ve zor yolu seçecekler mi sanıyoruz? O kadar akılsız mı onlar?

Beynimize çip en az yüz yıldır takılı. Hiç üretmeden, çalışmadan yorulmadan; başka milletlerin teknoloji, buluş ve çarelerine atlamak, her şeyde onların çözümünü bekleyip onların arkasına hiç düşünmeden gitmek, işler iyi giderse ooh ne güzel dünya, bravo şu milletlere bize konfor getirdi demek ama paytak paytak arkalarından gidince az bı canımız yansa veya yolda ne olup bittiğini anlamayınca da 'tabi ya bunlar komplo, İsrail'in, Amerika'nın oyunu bu' deyip sorumluluktan kaçıp işlerden, üretmekten, çalışmaktan, düşünmekten vs. sıyrılmak....

Bundan daha kapsamlı beyin çipi olur mu? Hem de kendi rızamızla getirip bünyemize yerleştirmisiz... Yani adamların işi yok da tüm dünyaya çip imal edip ekonomileri için pahalı ve zor yolu seçecekler mi sanıyoruz? O kadar akılsız mı onlar? ( Ki 'onlar' da kim, o da şaibeli...)

Çalışmadan, üretmeden, gayret etmeden, plan program yapmadan; tasarruf nedir, dinleme, anlama, çözüm bulma, bilim, insan, toplum gerçeği nedir hiç uğraşmadan, hiç kafa, el yormadan ya koyun gibi onların (kendi gemisini yürüten millet, toplum ya da kuruluşlar; evet, 'onlar' bunlar olabilir) peşinden gidiyor ya da az durunca birbirimizin kuyusunu dış dünyaya bırakmayıp kendimiz kazıyoruz ya! Bu yetmez mi?

Biz kendimizi kendi kendimize imha eden miskin ama mağrur(!) çipler olmuşuz zaten. Adamların bizle uğraşacak zamanı yok! Adamlar ayakta kalmak için her alanda eşek gibi çalışıyor. Biz kendimizle uğraşan virüslere döndük. Onlar da karşıdan bizi gülerek seyrediyor. (Boş vakitleri olursa komedi seyretmeye, tabii.)

Haa bu arada aşıyı, iğneyi, sezeryanı bulan bir milletin / ümmetin torunları olarak sakın aşı falan olmayalım! Mazallah, bir anda akıllanırız. Akıllanırız da tembel yataklarımızdan kalkıp çalışmak zorunda kalıveririz 🙂

Not: Bu yazıda devlet, millet, hükümet sorumluluğu ve bilinci yerine 'fert' sorumluluk ve bilincinden bahsedilmektedir.