Azerbaycan’ın kendi topraklarında terör devleti Ermenistan ordusuyla kahramanca mücadele eden Müzaffer Azerbaycan Ordusu’nun nefes keşanlı mücadelesine direnemeyen düşman sivil yerleşim yerlerini bombalıyor, masum sivilleri katletmekten çekinmiyor. Azerbaycan’ın Gence, Berde, Terter şehrine Ermenistan’ın yaptığı alçak saldırılarda çocuklar, bebekler, kadınlar, yaşlılar hayatını kaybediyor. Bu Ermeni karakterinin iç yüzüdür ve uluslararası savaş suçudur. Hür dünya bu savaş suçuna hayla seyirci kalmaktadır.

Bugün Gence’de, Berde’de, Terter’de sivilleri katledenler, geçmişte Anadolu’da, Şamahı’da, Gökçay’da, Bakü’de aynısını yaptılar. Geçmişte ermeni katliamcılar anne karnındaki bebekleri süngülerle öldürüyordu. Batı'nın desteğiyle devletleşen bu çeteler şimdi ise ölüm saçan füzelerle uykularındaki bebekleri katlediyor… Batı dünyası dün olduğu gibi bugün de silahlandırdığı Ermenilerin günahsız bebeklere yönelik sistematik terörizmini görmezden geliyor.

Eski Türk topraklarında ermenilerin “büyük Ermenistan” hayalleri çerçevesinde tarihi topraklarımız işgal edildi. Ermeniler, 1991-1993 yılları arasında işgal ettikleri bu topraklarda bebek, çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden herkese zulmettiler. 26 Şubat 1992 tarihinde, tarihe “Hocalı Katliamı” olarak geçen sivillere karşı giriştikleri insanlık dışı uygulama ile bir gecede 613 Azerbaycan Türk’ünü katlettiler. Azerbaycan, 30 yıl dünyanın bu haksız işgali ve zulmü kaldırmasını ve kan dökmeden topraklarının, Karabağ’ın gerçek sahiplerine teslimini bekledi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bu haksız işgale son verilmesini ard arda aldığı; 822, 853, 874, 884 numaralı dört kararla Ermenistan ordusunun işgal ettiği topraklardan derhal, koşulsuz ve tam olarak çekilmesini istedi. İstedi de ne oldu? Kocaman bir hiç! Kağıt üzerinde kaldı alınan bütün bu kararlar. Bu kararları hiçe sayan ve Azerbaycanlılara karşı etnik temizlik ve soykırım politikasını hayata geçiren Ermenistan hiç boş durmadı, yaptıkları yetmezmiş gibi her fırsatta sivil, masum Azerbaycan vatandaşlarını kalleşce hedef aldı, vurdu...

Ermenilerin tarih boyunca Türklere karşı yapmış olsuğu soykırımlara, yazılmış, ispatlanmış işkencelerine, katliamlarına sessiz kalan dünya, her yıl “sözde Ermeni soykırımı” masalıyla Türkiye’yi köşeye sıkıştıran ABD, Fransa ve batı ülküleri 27 yıldır, Azerbaycan’ın %20’sini işgal altında tutan Ermenistan’a neden bugüne kadar ses çıkarmadılar? Ses çıkarma bir yana, Minsk üçlüsü adıyla takoz olup anlaşmaları da engellediler. Demokrasi adı altında terör üzerinden siyaset yapanlara destek veren Batı dünyası uluslararası kurallarla yasak edilen kimyasal silahlar, seyreltilmiş uranyum denilen nükleer silahlar, fosfor bombaları, salkım bombalarıyla yapılan halı bombardımanları ve daha nice teknolojik silahlarıyla her tür vahşeti sergiliyorlar.

Ermeniler tarafından yapılan Hocalı katliamıyla günümüzde yaşanan Ermenistan saldırıları arasında hiçbir fark yok. Mezarlık ziyaretinde bulunan ve gece uykusuna dalan mesum bebekleri, melek çocuqları, Azerbaycanlı vatandaşları kalleşçe hedef alan Ermenistan sivil katliamına devam ediyor. Geçmişte çocuk, kadın ve yaşlı demeden işlediği katliamlarla hafızlardaki yerini koruyan Ermenistan bir kez daha terör devleti olduğunu ispatladı.

Savaş alanında Azerbaycan ordusu karşısında direnemeyen Ermenistan, sivil yerleşim yerlerini bombalıyor, her zaman olduğu gibi masum sivilleri katletmekten çekinmiyor. Bu kalleş saldırılar sonucu 100'den fazla sivil hayatını kaybetti ve yaklaşık 420 kişi yaralandı.  

Ermeni askerinin eski Türk yurdunda, benim tarihi topraklarımda ne işi var? Bugün Azerbaycan askerleri ve subayları düşmana savaş alanında ders veriyor, düşmanı topraklarımızdan kovuyor. Evet, bizim savaşımız kutsal bir savaştır. Çünkü biz haklıyız, işgalci Ermenistan ordusunun Karabağ'dan def olmasını istiyoruz. Evlerimizde, köylerimizde, şehirlerimizde, kendi topraklarımızda huzurlu yaşamak istiyoruz.

Hiçbir ülke ve devlet yönetimi, topraklarının %20’sinin gasp edilmesini ve bir milyona yakın vatandaşının topraklarından ve evlerinden canları pahasına kaçmak zorunda bırakılmasını kabul edemez. Gözü dönmüş ermenilere bir ders verilmesi ve Karabağ topraklarının kurtarılması vakti geldi. Büyük zaferlere imza atan, kahramanlıklarıyla milletin gururu olan Azerbaycan Ordusu Karabağ’da 120'den fazla yerleşim yerini, şehirler ve köyleri işgalden kurtardı ve kurtarmaya devam ediyor. Azerbaycan bayrağı kurtarılmış şehirlerimizde ve köylerimizde dalgalanıyor. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin, Ermenistan ordusuna karşı, terörle mücadele faaliyetlerinin artan azim ve kararlılıkla en son ermeni terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. Karabağ Azerbaycan’dır! Karabağ Azerbaycan’ındır!