"Dağlarda çam ormanlarının arasında bir ağaçtan kulübe yapıp sessiz ve sakin bir ortamda kuş cıvıltılarıyla şöminenin kenarında çıtır çıtır ateş sesiyle türküler eşliğinde kafamı dinlemek istiyorum." diyenler için

İşte tam o anları yaşayacağınız bir yer var. Kahramanmaraş'taki Başkonuş Yaylası.

 Manzara diyorsan manzara, oksijen diyorsan oksijen, sessizlik diyorsan sessizlik, huzur diyorsan huzur daha ne istiyorsun ki; bunun için emekliliği beklemene gerek yok, 2 gün bile yetiyor insana. Başka bir dünya etrafında da konuşup paylaşabileceğin arkadaşların da varsa değme keyfine. Samimiyet de huzuru tamamlıyor.

Bizler de GAP Gazeteciler Birliği üyeleri olarak geçtiğimiz hafta sonu Başkonuş Yaylası'nda istişare toplantısında buluştuk.

Genel Başkanımız Zeynel Abidin Kıymaz'ın organizasyonuyla GAP Gazeteciler Birliği üyesi gazeteciler Başkonuş yaylasında bir araya geldi.

Yönetim Kurulu üyeleri ve birlik üyesi gazeteciler, 2019 yılını değerlendirdikten sonra 2020 yılı yol haritası da ortaya çıktı.

GAP gazeteciler Birliğinin yıl sonu değerlendirme toplantısı Kahramanmaraş’ın bin 250 rakımlı ve "saklı cennet" olarak nitelendirilen Başkonuş Yaylası’nda yapıldı. Toplantıya birlik üyesi Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Kilis ve Mardin’den çok sayıda gazeteci katıldı.

Genel başkanımız Zeynel Abidin Kıymaz’ın meslekte 40 yıl önceki teknoloji ile bu günü kıyaslaması ve gelecekte nasıl bir medya olacağı öngörüleri, tespit ve değerlendirmeleri dinleyen herkesi hayran bıraktı. Böyle donanımlı ve meslek aşkı taşıyan bir başkanımız olduğu için gururlandım. Güzel şeyler konuştuk ve gelecek yıl için yeni hedefler belirledik. Toplantıya katılan herkesin görüşlerinin düşüncelerinin alınıp, başkanımızın da dikkatle dinlemesi altı çizilecek bir durumdu.

Gaziantep’te aynı çatı altında da olsa fazla bir araya gelemediğimiz Hamza Mercanoğlu ağabeyimizin gazeteciliğin yanı sıra sanatçı yönünü de görmüş olduk, bağlamasıyla çok güzel parçalar yorumladı ve bizlerde eşlik ettik.

Gaziantep basınımızın emektar isimlerinden Hanifi Kılıç’ın bir gazeteci olarak gazi oluş hikâyesini Başkonuş ’ta öğrendik, bu kadar deneyimli tecrübeli basın emekçilerinin tecrübelerinden inşallah yararlanacağız.

Evet medya zor günler yaşıyor... Özellikle ekonomik açıdan sıkıntıya giren ve internet medyası ile rekabette geride kalan yazılı basın büyük bir mücadele veriyor. Medya artık tamamen dijitalleşiyor ve bu konuda GAP Gazeteciler Birliği üyeleri geleceğe hazırlanma hususunda hazırlıklılar, Mehmet Taş ağabeyimiz www.marasgundem.com.tr haber sitesiyle Türkiye’de sayılı haber siteleri arasına girmeyi başarmış durumda.

Bir hususun altını da çizmeden yazıyı bitirmek istemiyorum, Başkonuş yaylası tesislerinin işletmecisi Serdar Erdoğan Yılmaz mekanın temiz ve güvenli bir yer olmasında en büyük aktör. Kendileri Mühendis, aynı zamanda Hukuk fakültesini bitirmiş hukukçu, yerel medyada köşe yazıları yapıyor ve tv programı yapıyor. Bu kadar çok yönlü entelektüel başarılı insanları oldukça Kahramanmaraş’ın yarınları aydınlık olacak demektir. Eşi hanımefendileri ev sahiplikleri ile bizlerin gönlünde taht kurdular. Tam bir Osmanlı Hanım efendisi, burada Gaziantepli işadamlarına iş kadınlarına Başkonuş yaylasını tavsiye ediyorum ailece inşallah yine Başkonuş’a geleceğiz, burnumuzun dibindeki bu saklı güzellikleri ortaya çıkarmada tabikî bizlerin görevi.

2020'de GAP Gazeteciler Birliği yine güzel etkinliklere imza atacak.

Bizi izlemeye devam edin.