Liyakat, bilim, tecrübe, saygınlık gibi unsurlar önemsenmeden  bir kenara itilerek, rant pastası ziyafetine hızlı erişim arayışları ile lobilerle işbirliği

"ŞEHREMİNİ" ne demek bilirmisiniz ???
(Şehremanetinin başında bulunan kimse, belediye başkanı. Yani "Şehrin En Güvenilir Emin İnsanı")
Bu arada asıl görevlerini bırakıp belediyecilik oynayanlar var siyaset arenasında dikkatinizi çekerim !!!....
 Eski Selçuklu ve Osmanlı döneminde İslam dini kurallarına göre yönetilen devlet idaresinde görev tevdii edilen insanlar öncelikle şöyle söylermiş "efendim zat ı devletleri lutfuyla ehil gördüğü bu aciz kulunuz kendisinden daha üstün olan büyüklerime teklif ediniz kabul etmezlerse ben o zaman görev addederim" 
Nezakete ve inceliğe bakarmısınız?...
Oysa günümüz siyaseti  Ben- benlik hüviyetine girmiştir. Liyakat, bilim, tecrübe,saygınlık gibi unsurlar önemsenmeden  bir kenara itilerek, rant pastası ziyafetine hızlı erişim arayışları ile lobilerle işbirliği pazarlıkları hedefleniliyor.

Bu bilgiler ışığında.
Türkiye yerel seçimlere giderken ,en heyecanlı,en çekişmeli arena  ADIYAMAN/KÂHTA ilçemizde yaşanıyor.
Nerede her kiminle olursa olsun siyaset te millete hizmet etmek için partiler birer araç değilmidir?... Tabelasındaki ismin  ne olduğunun bence de bir önemi olmadığı ve çoğunluk aday yarışı sanırım bir tek KÂHTA 'mızda gerçekleşmektedir.Burda dikatimi çeken anamuhalefet partisinin aday çıkarmamasıdır.Bu rağmen 14 (ondört) adayla bir Demokrasi  şöleni yaşanıyor. Adaylar var güçleriyle seçim kolisleri ,proje tanıtım programları düzenleyerek halktan oy talep ediyorlar.Bir yandan birleşme yollarını araklıyorlar. 
Oysa ki başından belirtiğim Şehremini seçmek büyük veballerle beraber yük addletmektedir aynı zamanda.Zamanın büyük köyünden modern gelişmiş şehrine yol almak belirtilen tüm vasıflara sahip olmaktan geçer.
Tüm yolları barikatlı, erişebilirlik, ulaşabilirlik yoksunu yapılar.Ticareti kısıtlı iş alanları, Komagene medeniyetini barındırmasına rağmen kültürel ve gastromi turizmin zayıflığı,sosyal yardımlaşma ağının dengesizliği,Genç hayellerin yoğunluğu ,aktivitelerin sınırlı olduğu , engelli birey ve ailelerinin temsil hakkının verilmediği vb.gibi yüklemler beklenti olarak istenmekte dir. KAHTA bu doğrultuda zincirleri kırmak için yarışıyor ve seçiyor...
Demokrasi, hizmet , Sevgi ,saygı ve insanlık kazansın....
VE Söz Halkındır...
              BÜLENT BUĞDAY