Düşünmeden, araştırmadan, mukayese yapmadan, sadece kendisi için yiyen, içen , yatan kalkan bir insan, şeklen var gibi görünse de

800 yıl önce İbni Rüşt şöyle demiş;

'' Siyasiler ve devlet adamları Halk'a nazari ve mücerret meselelerden değil, ameli ve müşahhas hususlardan bahsetmelidir.''

Yani diyor ki ; eyyy politikacılar afaki teorik ve hayal mahsulü soyut ifadeler değil , toplumsal gerçekleri, somut durumu, doğru olan verilerle anlatın..."

Düşünmeden, araştırmadan, mukayese yapmadan, sadece kendisi için yiyen, içen , yatan kalkan bir insan, şeklen var gibi görünse de hakikatte insan olarak yaşıyor sayılmaz. Oysa herkes insan olarak yaşamakla mükellef idi güya.!

-Dini bilmiyor, sosyal gerçeklerden habersiz, -Ekonomik verileri anlamıyor, çevresine duyarsız, eğitimsiz.

-Sadece politik söylemlere odaklı, propaganda kurbanı varlıklar.

Bakın etrafınıza farklı bir gerçek var mı?

- Hak ve doğru olanı değil şahsi çıkar ve menfaati gözeten cahilce bir bencilliğin toplumun iliklerine kadar işlediği cemiyet yapısı içerisinde gerçek anlamıyla insan görebilmek o kadar kolay değil artık.

- Çünkü, günde yüzlerce güdümlü TV kanalı ve gazeteler vasıtasıyla politika cambazları, siyaset ifritleri tarafından saldırıya uğrayan insani değerler yok oldukça insanda yok olmak eğilimindedir.

- Kaosun ürettiği partizanlar...

- Var olan kaosu ve düzensizliği bir düzen olarak kabullenip onunla mutlu yaşadığını varsayan herkes birer “sosyal böcek”, birer "dik sürüngen" niteliğini kazanıyor sanki.

Suçlamıyorum... Sonuçların vahametine dair üzüntümü dile getiriyorum.

- Yönetmek, gütmek ve sömürmek için çirkin politik kıskaçların kurbanıdır insanlık.

- Muktedir politikacıların günümüzde saldırı yöntemleri çok etkili oluyor. Zihinleri köleleştirirken;. Filmler, TV dizileri, yanlış verilere dayalı siyasi nutuklar, din-i ve milli hamaset söylemleri, korkutmak..

- Her gün değiştirilerek uygulanan kanunlar vs vs bunların her biri öldürücü psikolojik politika silahı olarak kullanılıyor. Her uygulamaya sessizce itaat eden varlıklar haline dönüşmek..!

- Aksi bir görüş söyleyenin hemen yaftalandığı, şeytanlaştırılarak taşa tutulduğu bir yönetim anlayışı / toplumsal kutuplaşma içinde insan olarak kalabilmek çok kolay olmayacaktır...

- Her hadiseyi ve her şeyi siyah beyaz olarak görmek aymazlığı çürüme alametidir çünkü.

Vasat adaylarla hangi problemi çözecegiz.?

Parti genel başkanlarının emir eri gibi davrananlara neyi emanet edecegiz.

Kendisi için makam arayisinda olanlara nasıl oy verecegiz."