Adıyaman’da uzun süredir gerileyen MHP’yi 2018 yılında %4 bandından alıp milletvekili çıkarma pozisyonuna taşıdı bugün ise listede adı yok.

Depremin Yıktığı şeyler binalarla sınırlı değil. Hayallerimizi, geçmişimizi, tarihi mekânlarımızı, sanatçılarımızı, gazetecilerimizi ve yetişmiş insan gücümüzü, kısaca kolumuzu kanadımızı kaybettik.

Bölgemizde enkaz kaldırma, yıkılacakları yıkma, itirazları ve mahkemelik olan alt yapı üst yapı sorunları inşallah bir yılda biter; 2-3 yılda da ülkemiz bir savaşa dahil olmazsa, depremzedelere konutları yapılır teslim edilir.

Ama bu evleri teslim etmeyle sorunlarımız çözülmüş olmaz, bu ağır yara da kolay kolay iyileşmez. Yüce Rabbim devlete zeval vermesin, bin yılda olan bir mesele geldi bizi buldu, inşallah bu sınavdan başarıyla millet olarak çıkarız.

Bu deprem sırasında Adıyamanlı bürokrat Sakarya Orman bölge müdürü Ziya Polat görevden alındığı haberini, depremde kaybettiği akrabalarını mezarlıkta defnederken aldı. Onun yaşadığı ıstırabı ve karşılaştığı durumu MHP milletvekili aday adayı Selim Çakır’da yaşadı.

Selim Çakır depremin ilk gününden beri sahada arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra, vatandaşlarımızın barınma sorunlarını çözmek, gıda ihtiyaçlarına katkı sunmak için sahada adeta savaş verdi, ter döktü.

Adıyaman’da uzun süredir gerileyen MHP’yi 2018 yılında %4 bandından alıp milletvekili çıkarma pozisyonuna taşıdı bugün ise listede adı yok.

Selim Çakır insandır, kendisi de çevireside yakınları da haklı olarak tepki göstereceklerdir, gösterdiler de.

Selim Çakır ömrünü feda edip saçını sakalını ağarttığı MHP’den istifa edip Adıyaman'da Bağımsız Aday olarak tepkisini ortaya koydu.

Selim Çakır birçokları gibi her haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizliğe kılıf uydurup köhnemiş düzene teslimiyet gösterecek teslimiyetçi birisi değildir, doğal olarak yapması gerekeni de yaptı.

"Selim Çakır bugün HERŞEYİMİZ ADIYAMAN olmalıdır.  Biz depremden önce kamyonlarla minibüslerle tarlalara mevsimlik işçi olarak taşınan insanlarımızın yollarda yaşadıkları çileyi ve ölümü üzerine haberler okuyorduk, bugün ise  kamyon kamyon taşınan ENKAZ, Adıyaman haberleri okuyoruz. Diyerek büyük bir mücadele örneği gösterdi.

Depremden önce tarlalara mevsimlik işçi olarak taşınan Adıyaman, bugün ise ENKAZ alanlarına kamyon kamyon taşınıyor.

Yapmış olduğumuz görüşmede bana bizzat sordu ve dedi ki

Soruyorum Size ?

BİR ŞEHİR KAÇ KAMYONA SIĞAR

Bir acıyı ancak yaşayan anlar,  Selim Çakır yüzlerce yakınını kaybetti enkaz altından amcasını tek parça halinde çıkaramayan bir kişinin tek düşüncesi ancak ve ancak bir daha hiçbir sevdiğini enkaz altında bırakmamak üzerine olacaktır.

Yüzlerce kamyon yardımlarının Adıyaman’a ulaşması için çaba gösteren genç nesil politikacılardan Selim Çakır Adıyaman'da hemşerilerini enkaz altından kurtarmak çabalarına bir siyasetçi olarak devam edecektir.

Bağımsız Milletvekili Adayı olmuştur.

Sesimi Duyan Var mı denildiği zaman evet sesinizi duyan biri var ‘Selim ÇAKIR, Tamam İNŞALLAH’ sloganıyla yola çıkan, benim ülkü ocakları başkanlığı yaptığım dönemde çok genç yaşta ocakta fedakarca çalışmalar yapan büyüklerine hürmette kusur etmeyen Selim Çakır’a başarılar diliyorum.

Hayatım boyunca mazlum ve mağdurların yanında oldum. Bu memleketin çocuklarına, ülkenin güzel insanlarına sesleniyorum ‘ Partiniz, mezhebiniz, diliniz ne olursa olsun haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik karşısında susmayın hareketsiz kalmayın, korkmayın.

Yalnız değilsiniz Selim Çakır, Zeynel Abidin Kıymaz gibi çok kimse vardır bu ülkede kentte, kim bilir belki de o cesaret en yakınınızdadır’

Selim Çakır'ın göstermiş olduğu medeni cesaret Adıyamanlı kardeşlerime önemli bir yol işaretidir.

Selim Çakır'a oy verirsiniz vermezsiniz bunu bilemem. Ama Adıyaman'ın durağan ve artık erozyona uğramış siyasi yapısı içerisinde memleketi için "BİR ŞEHİR KAÇ KAMYONA SIĞAR" diyerek haykırışını ve Bağımsız Milletvekili Adaylığını tebrik ve takdir etmeliyiz

Yüreği temiz memleket çocuklarına selam olsun.