Doğum: 20.06.1949

Vefat: 05.03.2010

Silifke Lisesi’nin efsane öğretmenlerinden Kimyacı Kerim Mermi 02.06.1949 tarihinde Silifke Karakaya köyünde doğdu.

Babası Fazlı Mermi, annesi Ayşe Hanım’dır.

İlköğrenimini Çadırlı köyü ilkokulunda tamamladı.

Orta öğrenimini Silifke ortaokulunda tamamlayarak 1964 yılı sonunda mezun oldu.

1965 yılında Mersin Öğretmen Okulu’nu kazandı ve burada öğrenimine devam etti. Öğretmen okullarında başarılı öğrenciler ikinci sınıf sonunda seçilerek Yüksek Öğretmen Okuluna gönderilirdi.

Kerim Mermi de Yüksek Öğretmen Okuluna seçilenlerin arasında idi.

1967 yılında İstanbul Çapa Yüksek öğretmen okuluna devam etti. Yüksek Öğretmen Okulu Kimya bölümünden 1972 yılında mezun oldu.

1973 Ocak ayında İlk atama yeri Ağrı Naci Gökçe Lisesi idi. Burada kısa bir süre görev yaptıktan sonra Silifke Lisesine geldi ve emekli oluncaya kadar Silifke Lisesinde başarıyla görev yaptı.

Kerim Mermi 1973 yılında öğretmen olan Münevver Hanım ile hayatını birleştirdi. Fazlı adında bir erkek ile Aslıhan ve Betül adlarında iki kız olmak üzere üç evladı vardır.

Kerim Mermi öğrencileri ve veliler tarafından bugün bile hatırlanır ve hakkında hep iyi şeyler söylenir. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi kelimenin tam manasıyla efsane bir öğretmenlik hayatı vardı.

Başarıları Ankara’nın da dikkatini çekmiş ve TÜBİTAK kurumu tarafından ödüllendirilmişti.

Bir başka yılda “Yılın Öğretmeni” seçilerek ödüllendirilmiş ve onurlandırılmıştı.

Benim çocuklarımın Üniversite sınavlarında yüksek puan almasında kesinlikle Kerim Mermi’nin payı ve emeği olduğunu hep söylerim. Ayrıca Karaman Fen Lisesinde okuyan kızımın okulunda ve devam ettiği dershanede anlayamadığı bir konu varmış. Üzülüp duruyordu. Kızımın Silifke’ye geldiğini, akşam Kerim Bey’in evine gittiğimizi ve çok kısa sürede o konuyu kızımın kavradığını unutmam. Zaten hem mahalleli, hem gönüldeş olarak ailece de görüşürdük. Dostluğu da, komşuluğu da güzeldi.

1998 yılında emekli oldu ve bir sürede dershane öğretmenliği yaptı.

Bu başarılı ve güzel insan 05.03.2010 tarihinde genç denecek yaşta aramızdan ayrıldı.

Ruhu şad olsun.

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir