Prof. Dr. SÜLEYMAN KARA
Doğum: 07.01.1928 Vefat: 01.04.1994
Ocak ayı geldiğinde değerli dost Prof Dr. Süleyman Kara’yı kaybedişimizin yıldönümü olması dolayısı ile acımız tazelenir. Aramızda yaş farkı olması dostluğumuzun pekişmesine mani olmadı. Birlikte olduğumuz uzun süre içinde dostluğumuz artarak devam etti.
Çoğu hemşerimizin yakından tanıdığı Süleyman Kara 07.01.1928 tarihinde Silifke’de doğmuştu. 1953 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olmuş ve kısa bir süre sonra aynı üniversiteye asistan olarak girmişti. 1960 yılında doktorasını yapan Süleyman Kara çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 1963 yılında Fransa’ya gönderildi. Yurda döndükten sonra 1967 yılında Doçent oldu.
1968 yılında Başkent Diş Hekimliği Özel Yüksek Okulu kurucu müdürlüğü ve öğretim üyeliği yapan Süleyman Kara 1980 yılında Tarım Bakanlığı Müsteşar muavinliği görevine getirilmiştir. Daha sonra Bakanlık müşavirliğine atanan Kara buradan Eskişehir Anadolu Üniversitesi tayin edilmiş ve 1983 yılında Profesör olmuştur.
Süleyman Kara’nın bu görevleri dışında siyasetçi yanı da vardı. Birkaç defa milletvekilliği için soyundu. Ancak listeye girmek nasip olmadı. Beyefendiliği, kibarlığı, yardımseverliği ile tebarüz etmiş değerli bir hemşerimizdi.
Özellikle hemşerilerine yardım ve destek konusunda gayretlerini ben biliyorum. Pek çok hizmetinin yanında Tekir çiftliğinin bir şekilde toplumumuza kazandırılması, Atatürk evi ve kitaplığının yaptırılması, Atatürk’ün Silifke’ye gelişlerinin törenlerle kutlanması konusunda uzun yıllar süren gayretleri olmuştu.
Bu amaçla “Silifke Kooperatifçilik Müze ve Kitaplığı Kurma ve Yaşatma Derneği”ni kurdu. Kurduğu 23 kişilik ekiple kurum yetkililerin de desteğini alarak Atatürk evi ve kitaplığının açılması mutluluğunu gördü.
Sonra sürekli olarak Silifke Gazetesinde “Silifke Kalesinden” adını verdiği köşeden yazı yazmaya başladı. Tecrübe ve bilgi birikimini insanımızla paylaştı.
Değerli dost Prof.Dr.Süleyman Kara 04. 01. 1994 tarihinde vefat etti. Hemşerimizi ölümünün 26.yıldönümünde saygıyla anıyorum. Ruhu şad olsun.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi